Съдебното дело, което изглежда няма край, е отново обратно в

...
Съдебното дело, което изглежда няма край, е отново обратно в
Коментари Харесай

Apple и Samsung се връщат в съда



Съдебното дело, което наподобява няма край, е още веднъж назад в съда. През към този момент далечната 2012-а Apple завоюва дело за нарушение на няколко патента, свързани с дизайна и функционалностите на смарт телефоните на Samsung. Тогава Apple трябваше да получи 1 милиард $ обезщетение, само че сумата понижа през декември 2015-а на 548 милиона. Година по-късно обаче Върховният съд постанови, че отсъждането от 2012-а е невалидно, което пък води до обновяване на делото през вчерашния ден в Областния съд на Калифорния.

Предишното присъждане и компенсацията в интерес на Apple бяха калкулирани въз основа на общите продажби на смарт телефони, които имат част от дизайна и функционалностите, патентовани от компанията. Върховният съд обаче реши, че тези патенти включват единствено обособени съставни елементи от смарт телефоните, а не за целия артикул. Това е повода арбитър Луси Кох от Калифорнийския регионален съд да върне случая за ново разглеждане.

Това най-вероятно значи, че Samsung ще се разминат с още по-малка сума - приказва се за към 400 милиона $. Двете страни имат няколко дни, с цел да предложат дати за новото дело.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР