Съдебно-техническа експертиза ще даде отговор, дали е било въздействано върху

...
Съдебно-техническа експертиза ще даде отговор, дали е било въздействано върху
Коментари Харесай

Две нови експертизи по делото срещу адвоката, обвинен в разпространение на наркотици в затвора


Съдебно-техническа експертиза ще даде отговор, дали е било въздействано върху видеофайловете от регистратора на таксито, с което подсъдимият е пътувал до затворническото общежитие в Разделна. Първоначално таксито е било поръчано от жена наоколо до Руското учебно заведение, която е предала пакет предопределен за юрист Йордан Р. и пари, с цел да бъде превозен той до Разделна. Записите от автомобила бяха изгледани в правосъдна зала. Видео, което да демонстрира по какъв начин е бил предаден пакета с опиати от дамата на лидера, нямаше. Таксиметровият водач изясни, че когато картата памет на регистратора се запълни най-старите записи стартират да се изтриват и евентуално това е повода записът да липсва.

Съдебният състав назначи съдебно-техническа експертиза, която да откри по какъв метод видеорегистраторът прави записи и дали е било въздействано върху картата памет на таксиметровия автомобил. Уважено беше и настояването за назначение на експертиза, която да откри дали са били дописвани или променяни данни в книгите за гости на Затвора – Варна.

Припомняме, че обвиняването по отношение на 52-годишния мъж е за разпространяване на опиати измежду лишените от независимост. Според прокуратурата на 29.10.2015г. в Затвора – Варна Йордан Р. е внесъл 0,46гр. хероин на стойност 41,40лв., а на 1.12.2017г. в Затворническото общежитие от открит вид " Разделна “ е внесъл 4,35гр. хероин на стойност 282,75лв. и 5,03гр. амфетамин на стойност 150,90лв.

Престъплението, в което е упрекнат Йордан Р., съгласно Наказателен кодекс е тежко и за него се планува наказване " отнемане от независимост “ от 2 до 8 години и " санкция “ от 5 000 до 20 000 лева

Адвокатът беше арестуван под стража през декември 2017г., като по-късно мярката му за неотклонение беше изменена в " парична гаранция “. Обвинителният акт беше импортиран в съда на 27.02.2019г.

Делото продължава с разпит на очевидци, като идващите правосъдни съвещания са планувани за 3.07.2019г. и 17.09.2019г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР