Съдебно решение след раздялата между родителите. През две седмици таткото

...
Съдебно решение след раздялата между родителите. През две седмици таткото
Коментари Харесай

Армията на отхвърлените бащи

Съдебно решение след раздялата сред родителите. През две седмици таткото изминава над 500 км, с цел да види и прегърне петгодишното си момченце. Един ден майката му оповестява, че няма да вижда повече детето си, защото детето „ не желае да го вижда “. Невярващ на думите й и в осъществяване на правосъдното решение, бащата още веднъж посещава адреса на майката. Този път обаче още при появяването му майката алармира на полицията, с цел да установяват твърдяното от майката „ отвращение на детето да бъде с татко си през уикенда “.

Майката излиза от вкъщи си с дребното момченце, което държи за ръка. Детето върви с наведена глава и на въпроса на служителя на реда „ Ще отидеш ли при тати? “, дава отговор, че не желае. Когато служителят на реда се доближава до детето и стартира диалог на друга тематика, вижда, че детето е разговорливо и не си проличава да изпитва отвращение или боязън към татко си. Тогава на ухо го пита дали желае да отиде с тати и детето му дава отговор, че майка му му е споделила да не се отделя от ръката й и да не върви при татко си. Полицаят установи това в писмен документ и бащата си потегля, без да си прегърне детето, без да може да бъде с него и изцяло изолиран от живота му. Така към този момент една година.

Знаете ли, че съществува цяла войска с татковци, на които майките на децата им целеустремено и без основателна причина

пречат да бъдат бащи дейно

и всекидневно след раздялата посред им? На тези бащи желая да кажа: „ Борете се против вилнеещото зловредно държание на майките с всички вероятни законни средства! ” Това визира детето ви и неговото право да има двама пълноценни родители. И още:

  • не отстъпвайте от желанията си, даже когато имате стена насреща.
  • провокирайте ответната страна да покаже пред съда отрицателните си настроения към вашата връзка с детето.
  • бъдете готови да чуете, че тя е майката, тя е била бременна 9 месеца, родила го е, кърмила го е и детето не се e отделяло от нея за повече от 5 дни, заради което детето е единствено НЕЙНО.
  • бъдете подготвени да чуете от майката на детето, че неговият дом е домът, в който живее майката, а във вашия дом детето идва „ на посетители “, само че помнете след раздялата ви – детето има два дома.
  • подгответе се да бъдете татко единствено за два уикенда в месеца – времето, в което майката благоволи да ви отпусне. Борете се против тази несправедливост.

Практиката изобилства с още голям брой хипотези на зловредно държание по отношение на деца, скрито зад другояче виновното родителство на загрижени майки.

При сходен процес на връзките майката нормално не си дава сметка какво предизвиква на детето. Най-абсурдно е изказванието на майката, че всичко това прави от свръхзагриженост към детето. Истината е, че сходно държание

нанася контузия на детето за цялостен живот.

Накарайте майката да се замисли дали желае тази съсипия в живота на детето. Родителите са двама, двамата имат равни права и следва да имат равно присъединяване в живота на детето си. Всичко друго е в несъгласие с интернационалните стандарти по отношение на правото на фамилен живот и гаранциите за връзките родител-дете, според Конвенцията за правата на детето на Организация на обединените нации!

Участвайте интензивно в живота на детето си още от зачеването му. Всякакви мачовски постулати от вида “аз памперси не променям ”, “не мога да виждам бебето самичък, ще повикам майка ми ” ви отдалечават от детето, а и тези мигове в никакъв случай няма да се върнат още веднъж.

Поемете грижата за детето наедно с майката –

и вие можете да бършете сополи, и вие можете да режете нокти, и вие можете да мерите температура и да давате медикаменти. Не абдикирайте!

Когато детето стартира да посещава образователно заведение, участвайте в избора му, в всекидневието на детето, в игрите му, интересувайте се от противоположната връзка от учителите.

В съда – отстоявайте равните си права като родител! Нали се борим за тъждество сред всички – помнете, че родителите също са равни!

Имате право на най-малко 50% от времето на детето, т.е. 180 дни на годишна база. Всичко

по-малко от това е в интерес на единия или на другия родител.

При разискване на съглашение, не се съгласявайте да бъдете с детето си единствено през уикендите.
Ваканциите следва се разделят поравно, както и празничните дни.

Възпитаването на отчуждение към другия родител у детето трайно поврежда душeвността му. В тези случаи следва да се изисква от съда да регистрира този факт и да постанови упражняването на родителските права на родителя, който не злоупотребява с нежната детска душeвност.

За да бъдат избегнати сходни нарушавания на правата на децата и на родителите, следва двамата родители да реализират единодушие за взаимно практикуване на родителските права и да обезпечат равното си присъединяване в живота на детето.

Инфо: https://www.jenatadnes.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР