Съдебно разследване за справянето с коронавирусната криза във Франция ще

...
Съдебно разследване за справянето с коронавирусната криза във Франция ще
Коментари Харесай

Започва разследване във Франция за справянето на правителството с Covid-19

Съдебно следствие за оправянето с коронавирусната рецесия във Франция ще стартира против към този момент някогашния министър председател Едуар Филип и някогашните министри на опазването на здравето Оливие Веран и Анес Бюзен, заяви генералният прокурор към Касационния съд Франсоа Моленс.
Деветдесет тъжби са били импортирани в Съдебната палата на Републиката, която е способена да съди членове на държавното управление поради осъществяването на техните функционалности. Разгледани са 53 от жалбите и девет от тях са избрани като основателни за започване на следствие.
Сега съгласно френските правосъдни правила Моленс би трябвало да сезира проверяващата комисия към Съдебната палата на Републиката, която ще води следствието. Деветте тъжби са били обединени, с цел да се сезира проверяващата комисия единствено по едно обвиняване, а точно " непредприемане на дейности за битка с злополучие ", което е ориентирано против Бюзен, Филип и Веран.
Бюзен беше отпред на здравно министерство доникъде на февруари, преди да се кандидатира за кмет на Париж. Веран и Филип подадоха оставка през днешния ден.
Първите тъжби в профилираната правосъдна инстанция са били импортирани още при започване на изолацията в средата на март. Те идват от частни лица, медици, асоциации, само че също от пандизчии.
Все още не е оповестена съответна дата, на която да стартира самото следствието.
По-рано денем френският министър председател Едуард Филип подаде остава, като неговият пост беше стихотворец от Жан Кастекс. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР