Съдебно жури постанови, че бившият адвокат на Доналд Тръмп -

...
Съдебно жури постанови, че бившият адвокат на Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Осъдиха Джулиани за клевета - лъгал в полза на Тръмп за изборите през 2020 г.

Съдебно жури постанови, че някогашният юрист на Доналд Тръмп - Руди Джулиани, би трябвало да заплати обезщетение в размер на 148 млн. $ за това, че е оклеветил двама гласоподаватели от Джорджия с погрешните си изказвания, че са взели участие в изборни измами.

Осемчленното федерално жури дефинира на Руби Фрийман и щерка ѝ Вандреа " Шей " Мос да получат по над 16 млн. $ обезщетение за клюка, по 20 млн. $ за прочувствен стрес и 75 млн. $ наказателни компенсации, предадоха американските медии.

През август 79-годишният Джулиани беше приет за виновен за клеветата на изборните чиновници от окръг Фултън с лъжите си за изборите през 2020 година от името на някогашния президент Тръмп.

Джулиани, който ръководеше юридическите старания на Тръмп за анулация на резултатите от изборите, разгласява видеоклип на двойката, в който лъжливо ги упреква, че са взели участие в машинация по време на преброяването на бюлетините, и прави голям брой други голословни изказвания за тях.

Говорейки пред кореспонденти след присъждането на компенсацията, Мос съобщи, че " последните няколко години са били опустошителни ".

" Пламъкът, който Джулиани възпламени с тези неистини и съобщи на толкоз доста други хора, с цел да поддържат този пламък, промени всеки аспект от живота ни, домовете ни, фамилията ни, работата ни, възприятието ни за сигурност, психическото ни здраве ", сподели тя.

Джулиани осъди присъденото обезщетение като " неуместно " и съобщи пред кореспонденти, че ще апелира.

" Напълно съм убеден, че когато това дело попадне пред обективен съд, то ще бъде анулирано толкоз бързо ", сподели той пред кореспонденти.

Джулиани също по този начин се пробва да удвои неоснователните си обвинявания против 64-годишната Фрийман и 39-годишната Мос.

" Не се колебая, че мненията ми са били подкрепени и са подкрепени и през днешния ден ", сподели той. " Просто нямах опция да показва доказателствата. " - твърди Джулиани.

Фрийман и Мос, които са чернокожи, свидетелстват по време на четиридневния правосъден развой, че подправените обвинявания в изборни измами, отправени против тях от Джулиани, са преобърнали напълно живота им и са били обект на гнусни расистки закани.

Делото за клюка е единствено едно от редица правни провокации, пред които е изправен Джулиани, на който бяха повдигнати обвинявания в рекет в Джорджия дружно с Тръмп и други лица за хипотетичен скрит план за замяна на резултатите от изборите през 2020 година в южния щат.

Джулиани беше кмет на Ню Йорк от 1994 година до 2001 година, като преведе града през шока от атентатите от 11 септември и стана прочут като " кмета на Америка " - преди да се запише като персонален юрист на Тръмп, до момента в който той беше в Белия дом.

Лицензът на Джулиани за практикуване на адвокатска специалност е краткотрайно лишен в Ню Йорк и във Вашингтон поради " погрешни и подвеждащи изказвания ", които той направи в границите на напъните си да анулира резултатите от изборите, извоювани от Джо Байдън.

Хънтър Байдън, синът на Джо Байдън, също е подал иск против Джулиани, обвинявайки го в компютърна машинация за достъп до персонални данни на компютъра му.

През 2020 година, в опит да злепоставят Байдън преди изборите, Джулиани и съдружниците на Тръмп разпространиха данни от преносим компютър, който Хънтър Байдън е оставил в сервиз за компютри в Делауеър. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР