Съдебно жури оправда вчера тийнейджъра Кайл Ритенхаус по две обвинения

...
Съдебно жури оправда вчера тийнейджъра Кайл Ритенхаус по две обвинения
Коментари Харесай

Оправдаха младеж, убил двама по време на протестите в САЩ през 2020-та

Съдебно жури оправда през вчерашния ден младежа Кайл Ритенхаус по две обвинявания в ликвидиране и едно в опит за ликвидиране, осъществени по време на митинг за расова правдивост през август 2020 година в град Кеноша, щата Уисконсин, оповестяват международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Заседателите взеха решение, че 18-годишният Ритънхаус е почтен, защото при самозащита е прострелял смъртоносно двама души и е ранил трети на митингите, белязани от подпалвания, безредици и мародерства. Подсъдимият и тримата потърпевши са бели.
Решението на журито способства за ожесточаването на разногласията в Съединени американски щати за правото да се носи огнестрелно оръжие и за границите на допустимата самозащита.
Джо Байдън, който по време на предизборната си акция предходната година загатна, че Ритънхаус е " бял супремасист ", съобщи през вчерашния ден, че е склонен с решението на журито в Уисконсин. Президентът прикани американците да реагират умерено.

Някои чернокожи деятели обявиха през вчерашния ден, че полицията и съдът биха се отнесли доста по-строго с младежа, в случай че беше афроамериканец.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР