Съдебно дело бе заведено срещу Харвардския университет с твърдение, че

...
Съдебно дело бе заведено срещу Харвардския университет с твърдение, че
Коментари Харесай

Университетът Харвард на съд заради дискриминация на еднополовите клубове

Съдебно дело бе заведено против Харвардския университет с изказване, че подхванатите от образователното заведение ограничения против еднополовите клубове са повишили дискриминирането по сексуален симптом.

Почти от основаването на университета в него съществуват обществени клубове, някои от които одобряват за членове единствено мъже. Това са така наречен братства, които съществуват и до през днешния ден. Съществува и напълно дамски клубове.

През 2016 година университетът подхваща нова политика по отношение на тези клубове, като не ги не разрешава, само че лимитира членовете им от някои действия. Те, да вземем за пример, не могат да получат писма с рекомендации, с цел да аплайват за стипендии за следдипломна подготовка. Не могат и да заемат виновни полиции в кампуса на университета. Не им е разрешено, да вземем за пример, да са капитани на спортните отбори на Харвард или да управляват някой от формалните студентски клубове. Мотивът е, че с тези ограничения се лимитира така наречен " обществено изключване " по сексуален симптом.

В понеделник няколко сдружения са входирали каузи, оспорвайки тази политика, оповестява Би Би Си. Според жалбоподателите обаче това е дискриминация по сексуален симптом. Адвокатът им показва, че университетът няма право да се меси в това по какъв начин студентите му прекарват свободното си време.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР