Съдебният спор между компанията Jaguar Land Rover и британския милиардер

...
Съдебният спор между компанията Jaguar Land Rover и британския милиардер
Коментари Харесай

Land Rover загуби битката за дизайна на Defender

Съдебният спор сред компанията Jaguar Land Rover и английския милиардер Джеймс Радклиф, който ще създава собствен личен всъдеход в стила на именития Defender, започва още през 2019 година. Предмет на разногласието е точно дизайна на машината, като автомобилният производител желае да забрани на Радклиф да продава модела Grenadier, който е основан по претекстове на Defender.
Както оповестява организация Bloomberg, съдът в Лондон в последна сметка е отхвърлил настояването на Jaguar Land Rover за регистрация на специфични права върху формата на автомобила. Привлечените по делото специалисти за решили, че формата на настоящия Defender не е задоволително характерна, че да бъде неразрешено на други производители да вършат сходни всъдеходи.


Това отваря опция пред компанията на Радклиф – Ineos, да продължи да работи върху модела Grenadier, който е въодушевен точно от Land Rover Defender. Представител на Jaguar Land Rover съобщи пред публицисти, че компанията е надълбоко разочарована от решението на съда.
„ Defender е паметен автомобил, който е неразривна част от предишното, сегашното и бъдещето на Land Rover. Неговата неповторима форма е мигновено разпознаваема и символизира марката ни по целия свят “, обявиха от производителя.
На собствен ред, от Ineos оповестиха, че почитателите на всъдехода могат да чакат появяването на „ впечатляващия всъдеход Grenadier “ през 2021 година. Компанията планува да продава 25 000 бройки от модела на година. Автомобилът ще получи алуминиева структура, а окачването и други съществени елементи ще бъдат създадени от австрийската компания Magna International. Двигателите ще бъдат взети от BMW.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР