Съдебният състав, който гледа на втора инстанция делото срещу бившата

...
Съдебният състав, който гледа на втора инстанция делото срещу бившата
Коментари Харесай

Съдиите по делото срещу Иванчева отказаха да си направят отвод

Съдебният състав, който гледа на втора инстанция делото против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, отхвърли да си направи отказ. Съдиите отхвърлиха настояването на двете обвинени да се откажат от делото заради преднамереност.
Припомняме, че на първа инстанция двете получиха присъди от 20 и 15 години за искане на рушвет в изключително огромни размери, а Дюлгеров е с присъда от 12 години. Освен това, те би трябвало да платят и огромни санкции. Присъдата на първа инстанция не е дефинитивна.
Община Младост бави документите, нужни за графологична експертиза на почерка на някогашния кмет на регион " Младост " Петко Дюлгеров – един от тримата упрекнати по делото " Иванчева ". Това стана ясно по време на днешното съвещание на Специализирания углавен съд, който гледа на втора инстанция делото " Иванчева ".
Графологичната експертиза на почерка на Дюлгеров се прави поради тефтерчето на Иванчева. В него има страница с изписани цифри, за които прокуратурата счита, че демонстрират по какъв начин някогашната кметица на " Младост " е пресмятала размера на подкупа, който да желае от строителния бизнесмен Александър Ваклин.
Експертите обаче считат, че особено на въпросната страница е доста основателно подозрението дали Иванчева е писала, или някой различен. Досега по този начин и няма твърди доказателства кой е незнайният, писал в тефтерчето, само че има съмнения дали това не е Дюлгеров.
Самият Дюлгеров към този момент отхвърля да дава повече материал за съпоставяне, тъй като към този момент е давал. А юристът му твърди, че той има прогресиращо заболяване на очите, поради което почеркът му в този момент и преди 7 години се е трансформирал.
Следващото съвещание е на 16 декември, графологичната експертиза би трябвало да излезе до 8 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР