Съдебният процес срещу заместник-кмета на Столична община Евгени Крусев, завеждащ

...
Съдебният процес срещу заместник-кмета на Столична община Евгени Крусев, завеждащ
Коментари Харесай

Пратиха делото срещу Крусев за септември

Съдебният развой против заместник-кмета на Столична община Евгени Крусев, завеждащ ресора „ Транспорт и транспортни връзки “, стартира на 30 септември 2019 година, реши състав на Специализирания углавен съд на разпоредително съвещание, оповестиха от пресцентъра на съда. Насрочена бе и втора дата за гледане на делото по общия ред – 9 октомври 2019 година

Съдът почете напълно мнението на Специализираната прокуратура по отношение на неналичието на процесуални нарушавания, които биха довели до ограничение правата на обвинения.

Крусев бе предаден на съд за това, че в интервала от 27 юни 2018 година до 5 декември 2018 година, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, е нарушил служебните си отговорности по Закона за публичните поръчки, както и отговорностите, предоставени му със Заповед на кмета на Столична община. Предприел e дейности за значително изменение на подписания контракт с „ Джи Пи Груп “ АД за социална поръчка, с което е набавил полза за „ Джи Пи Груп “ и съдействал за обилни нездравословни последствия за Столична община от заплатени на сдружението строително-монтажни работи на повишени цени в размер на 621 194,01 лв. с Данък добавена стойност, както и заплатени неизпълнени количества и размери строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лв. с Данък добавена стойност – или общо 919 863,55 лв. с Данък добавена стойност.

Така са основани условия за финансови корекции на съображение чл.70, ал.1, т.10 от Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове, по отношение на чл.2, ал.1, раздел III от приложение 1 от Наредбата за изтъкване на нередности. Завишените цени в интерес на „ Джи Пи Груп “ се дефинират от разликата в офертната цена на публичната поръчка на спечелилия и класирания на второ място участник, който предложил същата поставка на релсовия път, положена при създаване на трасето.

Освен това, според изменението на плана, в кривата на ул. „ Алабин “ и ул. „ Граф Игнатиев “ били положени 144 м елементарни релси, а не плануваните в контракта за социална поръчка. Те били актувани два пъти с два протокола, с което общината е била ощетена с още 21 707,14 лева с Данък добавена стойност.

Съдът разгласи избраната на Евгени Крусев мярка за неотклонение „ Подписка “ и наложената му възбрана да напуща страната като съответни и ги остави в действие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР