Съдебният процес срещу бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев

...
Съдебният процес срещу бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев
Коментари Харесай

Процесът срещу Евгени Крусев за релсите по Графа тръгва

Съдебният развой против някогашния заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев стартира на 30 септември 2019 година

Решението е на Специализирания углавен съд, където през днешния ден мина разпоредително съвещание. Насрочена бе и втора дата за гледане на делото по общия ред - 9 октомври 2019 година Делото ще стартира с разпит на очевидци.

Припомняме, че Евгени Крусев подаде оставка като завеждащ ресора "Транспорт и транспортни връзки " в Следствен отдел към окръжна прокуратура, откакто стартира следствието против него за корист в интерес на компанията, която ремонтира столичната улица "Граф Игнатиев " - "Джи пи груп ".

Крусев бе предаден на съд за това, че е нарушил Закона за публичните поръчки, както и отговорностите си, като значително е изменил изискванията по подписания контракт с "Джи Пи Груп " АД за ремонта на ул "Граф Игнаиетв ", като е облагодетелствал "Джи Пи Груп " и е нанесъл вреди за Столична община - на сдружението са заплатени строително-монтажни работи на повишени цени в размер на 621 194,01 лв. с Данък добавена стойност, както и са заплатени неизпълнени количества и размери строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лв. с Данък добавена стойност - или общо 919 863,55 лв. с Данък добавена стойност.

Така са основани условия за финансови корекции на съображение чл.70, ал.1, т.10 от Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове, по отношение на чл.2, ал.1, раздел III от приложение 1 от Наредбата за изтъкване на нередности. Завишените цени в интерес на "Джи Пи Груп " се дефинират от разликата в офертната цена на публичната поръчка на спечелилия и класирания на второ място участник, който предложил същата поставка на релсовия път, положена при създаване на трасето.

Освен това, според изменението на плана, в кривата на ул. "Алабин " и ул. "Граф Игнатиев " били положени 144 м елементарни релси, а не плануваните в контракта за социална поръчка. Те били актувани два пъти с два протокола, с което общината е била ощетена с още 21 707,14 лева с Данък добавена стойност.

На днешното разпоредително съвещание съдът не откри съображение делото да бъде върнато на прокуратурата и реши, че не са позволени нарушавания. Съдът удостовери мярката му за неотклонение "подписка " и наложената му възбрана да напуща страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР