Съдебният процес срещу бившия кмет на Община Куклен Костадин Павлов

...
Съдебният процес срещу бившия кмет на Община Куклен Костадин Павлов
Коментари Харесай

В Пловдивския окръжен съд стартира процесът срещу екскмета на Куклен и бизнес дама

Съдебният развой против някогашния кмет на Община Куклен Костадин Павлов и пловдивската бизнес дама Надежда Минчева започва в понеделник в Окръжния съд в града под тепетата, като обвиняванията против тях са за подкупи, търговия с въздействие, длъжностно и документни закононарушения. За 11 декември е планувано разпоредително съвещание единствено с присъединяване на страните и без очевидци. Костадин Павлов е упрекнат за това, че в интервала от месец април до 14 май20
 11pl4004-kostadin-pavlov-2  11pl4004-nadezda-min4eva-6  Пловдивската бизнес дама Надежда Минчева.  11pl4004-nadezda-min4eva-4  Бившият кмет на Община Куклен Костадин Павлов.  11pl4004-kostadin-pavlov-3  11pl4004-kostadin-pavlov-i-nadezda-min4eva
13 година в качеството си на изпълняващ изпълняващ длъжността „ кмет ” посредством Ангел Ярев е приел рушвет от 3000 лева от Надежда Минчева, с цел да я уреди с поръчка за доставка на храни в детска градина и домакински обществен патронаж.

На 14 май 2013 г Костадин Павлов е превишил властта и правата си по Закон за обществените поръчки, като е отворил пликовете, съдържащи ценовите предложения на участниците в състезанието, срещнал се е със наличието им и ги е сверил с тази на „Надежда – 2000“ ЕООД – компанията на Надежда Минчева, която му е дала подкупа. Така пловдивската бизнес дама била облагодетелствана в спечелването на поръчка от 74 327 лева, представляващи цената на едногодишен контракт по социална поръчка за доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – Куклен и за Домашен обществен патронаж. Освен това на 14 май Костадин Павлов е скрил непознати документи – ценовите оферти на „Надежда – 2000″ ЕООД, импортирани от Надежда Минчева в Община Куклен по същата социална поръчка, за да аргументи щета другиму – на „ Петров комерс ” ЕООД-Пловдив, „ ВВВ-Дистрибуция и логистика ” ЕООД – Асеновград и „ Европейски Съюз ЕНД ДИ Корпорейшън ” ЕООД – Пловдив и да набави за себе си и за „ Надежда-2000 ” ЕООД полза – документно закононарушение (укриване на документи) по чл.319 от Наказателния кодекс. На 10 юни 2014 година Костадин Павлов е приел от Надежда Минчева посредством Ангел Ярев дар-пари в размер на 1200 лв., с цел да упражни въздействие върху юриста Айтен Салим, член на комисия за осъществяване на процедура за възлагане на социална поръчка, във връзка със службата му.

Надежда Минчева пък е е упрекната в предложение на рушвет на длъжностно лице в общ размер на 4200 лева и търговия с въздействие. Най-тежкото, планувано от закона наказване за закононарушенията, в които някогашният кмет на Куклен Костадин Павлов е упрекнат, е отнемане от независимост от 3 до 15 години, санкция до 25 000 лв., конфискация на до 1/2 от имуществото на отговорния и отнемане от право да заема избрана служба и да упражнява избрана специалност или активност. Надежда Минчева пък може да получи присъда отнемане от независимост до 10 години и санкция до 15 000 лв.. Павлов и Минчева са сега с ограничения за неотклонение „ парична гаранция“ от по 4000 лв.. През предишния месец Надежда Минчева получи оправдателна присъда от Пловдивския областен съд по идентични обвинявания по дело, в което бе забъркана някогашната кметица на 85-хилядния регион „ Централен ” в Пловдив Райна Петрова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР