Съдебният инспекторат публикува имуществената декларация на съдия Мирослава Тодорова, без

...
Съдебният инспекторат публикува имуществената декларация на съдия Мирослава Тодорова, без
Коментари Харесай

Съдебният инспекторат публикува личните данни на неудобен съдия

Съдебният инспекторат разгласява имуществената декларация на арбитър Мирослава Тодорова, без да почисти нейните персонални данни, както и данните на нейния брачен партньор и на малолетното ѝ дете. Така на уеб страницата на институцията се появи декларацията на Тодорова с ЕГН, данните от персонални карти, адрес и мобилни телефони на цялото семейство.

Има съществени съмнения, че течът на персонални данни не е инцидентен, тъй като файлът с нейната декларация бе озаглавен „ MIROSLAVA STEFANOVATODOROVA NE SE CHISTIIIIIII “ (Мирослава Стефанова Тодорова не се чистиииии).

В нито една от останалите 4406 декларация няма отметка " Не се чисти " и персоналните данни на другите магистрати са изчистени.

Скандалът със правосъдния инспекторат се случва два дни след кражбата на персоналните данни на милиони българи от регистрите на Националната организация за приходите.

Инспекторатът ревизира случая, за който би трябвало да бъде сигнализирана и Комисията за отбрана на персоналните данни. В четвъртък инспекторът смъкна всички имуществени заявления от уеб страницата си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР