Съдебният акт за предсрочно условно освобождаване на Джок Полфрийман подлежи

...
Съдебният акт за предсрочно условно освобождаване на Джок Полфрийман подлежи
Коментари Харесай

Съдиите, пуснали Полфрийман: Той незабавно трябва да излезе от Бусманци

Съдебният акт за предварително условно освобождение на Джок Полфрийман предстои на незабвно осъществяване. Това се споделя в мнение на състава с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, които на 19 септември пуснаха австралиеца от пандиза. В момента той се намира в центъра за настаняване на чужденци в Бусманци. Становището е оповестено на уеб страницата на Софийския апелативен съд.

" Във връзка с обществените изказвания, отразени по случая за условното предварително освобождение на австралийския жител Джок Полфрийман, включително и прессъобщението на прокуратурата от 8 октомври, което отразява изказване на основния прокурор пред австралийския дипломат, съдържащо изказване за неправомерност на състава, правосъдният състав отбелязва, че на този стадий никой от членовете му не разполага с опция да разяснява огласените изказвания за пристрастност ", се споделя в мнението. Това било по този начин, тъй като имало висящо дело пред Върховен касационен съд.

Те обаче считали " за собствен дълг да осведомят обществото по тази причина, че постановеният правосъден акт е влезнал в действие и предстои на неотложно осъществяване ".

" Инициираната с настояването на основния прокурор процедура за обновяване на делото не трансформира този факт ", споделят тримата съдии.

" Всякакви спекулации досежно осъществяването му, включително и отнесените до бъдещото изговаряне на Върховен касационен съд по отправеното искане за обновяване, не са в сходство с открития правов ред. Ако са налице други учредения за задържането на непознатия жител, разнообразни от тези по делото, то следва да се акцентират точно те, а не идното изговаряне на висшата правосъдна инстанция ", са споделя още в мнението на тримата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР