Съдебните заседатели във Флорида пожалиха живота на Грант Амато и

...
Съдебните заседатели във Флорида пожалиха живота на Грант Амато и
Коментари Харесай

Съдът се смили над американеца, избил семейството си заради фаталната българка Силвия

Съдебните заседатели във Флорида пожалиха живота на Грант Амато и не предложиха смъртното наказване за мъжа, умъртвил цялото си семейство откакто откраднал от тях над 200 хиляди $, които изпратил на българка от сексуален уебсайт.

Миналата седмица 12-те правосъдни заседатели признаха Амато за отговорен по три обвинявания за ликвидиране от първа степен за гибелта на майка му Маргарет, татко му Чад и брат му Коди през януари. Сега същите правосъдни заседатели предложиха доживотна присъда за Амато, написа bg-voice.com.

12-те мъже и дами не съумяха да реализират единодушие за най-тежкото наказване след три часа разискване в понеделник вечерта. Така той ще прекара остатъка от живота си зад решетките в щатски затвор без право на предварително освобождение.

В заключителните си пледоарии по наказателната част на делото прокурорът Стюърт Стоун сподели на правосъдните заседатели, че убийствата са били “хладнокръвни и калкулирани”.



“Повече от четири часа, до момента в който телата на мъртвите му майка и татко са били в къщата, той е чакал Коди да се прибере. По всяка формулировка на думата “хладнокръвно”, тези убийства са хладнокръвни”, сподели прокурорът.

Според прокуратурата претекстът за тройното ликвидиране е маниакалното въодушевление на Грант Амато по българката Силвия, с която се срещат в уебсайт с порнокамери. В продължение на към година той открадва от фамилията си над 200 хиляди $, които изпраща на българката. Тя пък му отвръща с еротични и порноклипчета, фотоси и известия.

Грант Амато се показал пред Силвия като богат покер състезател, който карал скъпо BMW. Но когато родителите му разбрали за кражбата, те споделили на Силвия истината и по този начин прекратили връзката му с нея, твърди прокурор Стоун.



“За него това е било краят на света. Нямало е повече нищо, за което да живее, и бил гневен на фамилията си, че са сринали неговия свят”, сподели Стоун на правосъдните заседатели по време на процеса.

Според отбраната на Амато обаче против клиента им няма никакви физически доказателства, които да го свързват с тройното ликвидиране – негово ДНК не е намерено по телата, върху него няма кръв, липсва и оръжието. Те оспорват и последователността на убийствата, разказана от прокуратурата отново заради липса на съответни доказателства.

В правосъдните документи те показват голям брой фактори против смъртното наказване за Амато – положителното обучение, неналичието на предходни съществени закононарушения, работата му като здравна сестра и положителното държание в ареста.

Друг фактор, разказан от отбраната – “Той е бил добър брат/най-добър другар на Коди Амато”.

Адвокат Джефри Люкел уточни пред правосъдните заседатели, че те могат да откажат смъртното наказване по каквато и да е причина.
“Нито един правосъден заседател не е длъжен да гласоподава за гибел. Нито в този случай, нито в най-ужасния случай, който може да си визиите.”

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР