Съдебните заседатели във Филаделфия постановиха американска компания да изплати обезщетение

...
Съдебните заседатели във Филаделфия постановиха американска компания да изплати обезщетение
Коментари Харесай

Компания ще плати 8 милиарда долара на мъж, заради лекарство, от което му пораснали гърди

Съдебните заседатели във Филаделфия постановиха американска компания да изплати обезщетение от 8 милиарда $ на гражданин на Мериленд. Той завел дело против компанията заради обстоятелството, че тя не е предизвестила клиентите за страничните резултати и рисковете от потреблението на антипсихотичното лекарство "Риспердал ", оповестява „ Уолстрийт Джърнал “, представен от Българска телеграфна агенция.

Според изданието, Никълъс Мъри твърди, че в детска възраст от 2003 година до 2008 година той е приемал лекарството, предопределено за лекуване на шизофрения и биполярно разстройство, само че то е посочило непряк резултат - увеличение на тъканите на млечните жлези. Така мъжът се оказал с пораснали гърди, придали му женски облик. Според ищеца компанията е била осведомена с рисковете, само че не е уведомила вярно лекарите, предписващи лекарството.

През 2015 година съдът постанови първата присъда по това дело, като изиска компанията да заплати 1,75 млн. $ обезщетение, само че по-късно сумата беше понижена до 680 000 $. Ищецът обаче апелира и в този момент ще получи 8 милиарда с новото решение.

Представители на компанията обявиха, че ще оспорят решението на съда за „ анулация на тази неоснователна присъда “. Компанията съобщи, че сумата е "абсолютно несъизмерима " с в началото погашение на обезщетение от 680 000 $ и изрази убеденост, че присъдата ще бъде анулирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР