Съдебните процедури още не са приключили. Изчаква се решението на

...
Съдебните процедури още не са приключили. Изчаква се решението на
Коментари Харесай

Захариева: Пламен Георгиев е дал съгласието си за премахване на незаконните постройки от терасата си

Съдебните процедури още не са завършили. Изчаква се решението на съда, тъй като Полфрийман има възбрана за овакантяване на страната от 2011 година, издадена от прокурор. Да, сега имаме консулски проблем, само че не трябва това да въздейства на двустранните връзки сред България и Австралия. Това разяснява вицепремиерът и външен министър на България Екатерина Захариева в студиото на ''Лице в лице'' по bTV във връзка случая с предварителното освобождение на Джок Полфрийман.

,,Българският съд и прокуратура работят независимо и без значение. Има влезнала в действие присъда и Джок Полфрийман към този миг не може да напусне страната, до момента в който съдът не се произнесе в период. Отново желая да подчертая, че сред България и Австралия няма дипломатическо напрежение, тъй че дано да не се опитваме да сътворяваме спекулации по тази тематика. Българската страна сигурно няма да го допусне. Имам уверението на представители на австралийското държавно управление, че ще имат вяра на българската правосъдна система и изчакват решението на съда'', разяснява още Захариева.

,,България ще поддържа започването на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз, само че ще ги подкрепим при доста безапелационни условия – преустановяване на всевъзможни искания за малцинствата в България, изтриване на всякаква антибългарска ненавист, изразителност и идеология и вдишване на ясни задължения във връзка с учебниците им по история. Разбира се, смяната на един образователен материал лишава някакво време, само че ние имаме интерес те да стартират договаряния. Нашата политика по отношение на Северна Македония не би трябвало да бъде твърда или мека, а уравновесена и мъдра'', обясни вицепремиерът.

,,Пламен Георгиев нямаше огромен избор. Както министър председателят през днешния ден акцентира – или буташе противозаконните постройки на терасата си, или го отзовава'', уточни първият ни посланик и посочи, че няма условие претендентът за консул да приказва езика на приемащата го страна.

,,Пламен Георгиев приказва два езика – британски и съветски, като е заречен, че ще напредне и с испанския. Но по-важното е, че Георгиев е отдръпнал жалбата си и е дал единодушието си за унищожаване на противозаконните постройки от терасата си'', изясни тя.

На въпрос по кое време биха могли да отпаднат визите за Съединени американски щати Захариева отговори, че това ще се случи когато процентите за отвод за зелени карти у нас паднат под 3%, защото сега процентът е към 11%.

,,Изпълнили сме всички останали условия, само че би трябвало да паднем под тези 3 процента'', сподели Захариева.

Тя показа още, че положението на потърпевшия в Лимбург българин е добре и към този момент е изписан от болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР