Съдебни заседатели в Калифорния задължиха компанията Bayer да изплати над

...
Съдебни заседатели в Калифорния задължиха компанията Bayer да изплати над
Коментари Харесай

Съд в САЩ постанови 2 млрд. долара обезщетение на онкоболни заради Roundup

Съдебни заседатели в Калифорния задължиха компанията Bayer да изплати над 2 милиарда $ на съпрузи, болни от рак след потреблението на хербицида Roundup.
Съпрузите били диагностицирани през 2011 и 2015 година, сега и двамата са в ремисия. Според тях причина за заболяването им е хербицидът Roundup, който те употребявали над 30 години.
Съдебните заседатели стигнали до извода, че от Bayer не са предизвестили купувачите на хербицида за това, че той може да провокира рак. По информация на идната правосъдна инстанция евентуално ще понижи сумата.
От Bayer към този момент обявиха, че ще апелират присъдата.
В Съединени американски щати против Bayer са подадени над 13 хиляди желае поради Roundup. Два от тях към този момент са прегледани и са присъдени обезщетения на стойност към 150 млн. $.
Хората стартирана да търсят правата си откакто през 2015 година Международната организация по проучване на рака призна глифозата, който се съдържа в хербицида за " евентуално канцерогенен за индивида. "
Хербицидът Roundup се създава от 70-те години на предишния век от компанията Monsanto, която Bayer през 2016 година купи за 66 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР