Съдебни заседатели от федерален съд в САЩ оправдаха либиеца Ахмед

...
Съдебни заседатели от федерален съд в САЩ оправдаха либиеца Ахмед
Коментари Харесай

Съд в САЩ оправда "мозъка" на атаката срещу консулството в Бенгази по най-тежките обвинения

Съдебни заседатели от федерален съд в Съединени американски щати оправдаха либиеца Ахмед Абу Хатала по най-тежките обвинявания за нападението през 2012 година против дипломатическия комплекс на Съединени американски щати в Бенгази, при което починаха посланикът Кристофър Стивънс и още трима американци, съобщи " Ройтерс ".

Журито в окръжния съд във федералния окръг Колумбия призна Абу Хатала за отговорен единствено по четири от 18-те точки в обвинителния акт, като го оправда по обвиняванията в ликвидиране и други тежки закононарушения. Либиецът бе приет за отговорен в скрит план за оказване на материална поддръжка за терористи, фактическо оказване на помощ на терористи, злоумишлено заличаване на благосъстоятелност и владеене на полуавтоматично оръжие по време на закононарушение.

За офанзивата в Бенгази има и различен обвинен - Мустафа ал Имам, чиято първа поява в съда бе по-рано този месец. Ахмед Абу Хатала бе хванат в Либия през 2014 година от американски военни и сътрудници на ФБР, след което превозен до Съединени американски щати с американски боен транспортен съд. За двете обвинявания в тероризъм той може да получи до 15 години затвор, а за останалите две - на 20 и 10 години затвор.

Казусът съставлява огромно тестване за капацитета на държавното управление да съди обвинени терористи в цивилен, а не боен съд, отбелязва организацията. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР