Съдебни заседания по три знакови дела ще има днес, 6

...
Съдебни заседания по три знакови дела ще има днес, 6
Коментари Харесай

Съдът ще решава остават ли в ареста Маринела Арабаджиева, Евгения Банева и кметът на Божурище

Съдебни съвещания по три знакови каузи ще има през днешния ден, 6 юни, като и в трите случая ще бъде решавано дали обвинените да останат в ареста или мярката им за неотклонение да бъде променена.
Апелативният спецсъд ще гледа мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева, съобщи БГНЕС. Магистратите ще заседават по тъжба на Арабаджиева, откакто предходната седмица спецсъдът я остави в ареста, като взе за нея най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Съпругата на предприемача Ветко Арабаджиев беше екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след идването ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинявания. На извършения разпит тя отхвърли да дава пояснения. Маринела Арабаджиева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на данъчни закононарушения (при изискванията на съучастничество и в границите на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.
Апелативният спецсъд ще гледа мярката на Евгения Банева. Магистратите отложиха за този четвъртък решението дали да я пуснат от ареста, откакто предходната седмица назначиха съдебно-медицинска експертиза.
" Експертизата е инспекция на два здравословни казуса на Банева, които изискват двама разнообразни експерти, по тази причина съдът позволи двойна експертиза. Единият ще бъде невролог, другият ще бъде ендокринолог ", сподели тогава юристът ѝ Татяна Дончева.
Семейството Николай и Евгения Баневи бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 година. Те са в ареста по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни и длъжностни закононарушения и пране на пари.
Апелативният спецсъд взема решение за мярката кмета на Божурище Георги Димов. Миналата седмица първата инстанция дефинира за него непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", само че решението му не беше дефинитивно и можеше да се апелира пред апелативните магистрати. Димов е с обвиняване в длъжностно закононарушение - поради продажба на 80 декара общинска земя на цена от 1,68 лв. на квадратен метър. Към наказателна отговорност са привлечени и зам.-кметът на общината Габриела Дончева и младши специалист в общинската администрация - като съучастници. На двете упрекнати бяха избрани парични гаранции от по 5 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР