Съдебни лекари в Пловдив излизат на протест заради неизплатени от

...
Съдебни лекари в Пловдив излизат на протест заради неизплатени от
Коментари Харесай

Съдебни лекари в Пловдив излизат на протест

Съдебни лекари в Пловдив излизат на митинг поради неизплатени от Министерство на вътрешните работи хонорари за ексклузивен труд, заяви bTV.

От близо година те не са получавали своите възнаграждения за движимости лица и отхвърлят да посещават местопроизшествия.

По думите на един от лекарите вътрешното ведомство им дължи към 100 хиляди лева или приблизително по 15 хиляди лева на човек. Медикът разяснява също, че през тази година Министерство на вътрешните работи са изплащали пари единствено за минали години.

Според друга лекарка Министерство на вътрешните работи ѝ дължат към 10 хил.лв., само че нямала вяра тези пари да ѝ бъдат изплатени.

" Когато има тежко произшествие, въпреки всичко вървим, тъй като се усещаме длъжни към обществото. Но по-леките закононарушения, които са отвън работното ни време, ги отхвърляме изрично. ", декларират пострадалите.

Основната активност на правосъдните лекари е да подкрепят органите на правораздаването, като посещават местопроизшествия, правят аутопсии, изготвят експертизи и преглеждат живи лица.

По думите на лекарите, с Министерство на правораздаването, Следствието и Военна полиция нямат проблем с изплащането на възнаграждения.

Един от правосъдните лекари акцентира, че този проблем е на национално равнище и по тази причина на 27 октомври ще се съберат в Пловдив, с цел да решат какви ограничения да вземат против полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР