Съдебната система вероятно осъзнава, че може да има последния шанс

...
Съдебната система вероятно осъзнава, че може да има последния шанс
Коментари Харесай

Аферата Рекет се превърна в риалити шоу, а медиите в Македония са големият брат

" Съдебната система евентуално осъзнава, че може да има последния късмет да си върне доверието на жителите с без значение, изцяло и бързо следствие на случая " Ракет ", само че и на всички останали случаи на Специалната прокуратута. Съдебната власт би трябвало да откри сили да се опълчи на натиска, без значение от кое място идва той, и за това има цялостна поддръжка от наша страна ", съобщи посланикът на Европейски Съюз в Северна Македония Самюел Жбогар.
По време на свое изявление на конгрес в Стопанската камара, Жбогар съобщи, че казусът " Рекет “ се е трансформирал в риалити шоу, а подправените вести и разпитите са се трансформирали в modus operandi (начин на деяние – бел. прев.) в страната, оповестява БГНЕС.
Посланикът акцентира също, че острата изразителност на политиците, употребена посред им, само че и във връзка с правосъдната система, освен унищожава доверието на жителите, само че и пречи на обществото в обезверената му потребност от помиряване.
" Съдебният развой, на който сме очевидци в наши дни, беше трансформиран от политиката и от някои локални и задгранични медии в риалити шоу. Те се пробваха да поемат ролята на правосъдната система, да играят ролята на " огромният брат ", ръководейки играчите вътре в къщата, която е правосъдната система. Фалшивите вести и разпитите са станали метод на деяние в страната. Всеки се трансформира в нарушител, което значи, че нарушителите са станали анонимни, всички са идентични, всички са едни и същи ", сподели Жбогар, говорейки за формулата за въздействието на върховенството на закона върху бизнеса.
Само в случай че покаже, че може да се оправи с всички случаи на закононарушения и корупция, правосъдната система, сподели той, може да възвърне доверието на жителите в нея и в политиката.
Той още един път акцентира, че Европейският съюз се основава на спазването на разпоредбите и законите и че всеки детайл от триъгълника " жители - страна - правосъдна система " би трябвало да знае и да извършва вярно своята роля. В тази връзка, обърна внимание той, доверието е в центъра.
По-рано през днешния ден от Брюксел подсетиха на държавното управление, че чакат бърз и обективен развой по случая, както и че правовата страна е едно от изискванията за приемане на Македония в Европейски Съюз. Още детайлности може да намерите тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР