Съдебната система е във фокуса на преговорите по сделката за

...
Съдебната система е във фокуса на преговорите по сделката за
Коментари Харесай

Екстрадирането на граждани - препъни камък в преговорите по Brexit

Съдебната система е във фокуса на договарянията по договорката за Brexit сред Англия и Европейският съюз. Оказа се, че един от сериозните проблеми ще се окаже изгонването на жители.
Англия ще отхвърля изгонването на европейски жители от идната година, в случай че нейни съдилища преценяват, че настояването за арест е прекалено по отношение на осъщественото закононарушение, написа 24 часа.
Лондон упорства на позицията да не извършва автоматизирано решенията за европейските заповеди за арест, в случай че за тях има правосъдно решение за задържане в друга страна от Европейски Съюз. Според договарящите английските съдилища би трябвало да имат по-големи пълномощия и да отхвърлят искове, в случай че още няма повдигнато обвиняване и решение, че обвиненият ще бъде съден. Мотивът е, че по този начин ще се избегнат дълги интервали на досъдебно задържане и ще се спестят разноски, по-големи от тежестта на някои закононарушения.
Еврокомисията пък упорства съдилищата в Европейски Съюз да могат да отхвърлят претенции на Англия за изгонване, когато става въпрос за закононарушения, наказвани с доживотни присъди, в случай че те не бъдат изменени на 20 година затвор.
Ако до края на годината не бъде контрактувана нова система за разглеждане на такива случаи, Лондон ще се върне към законодателството от 1956 година, което планува доста по-бавни процедури.
Лондон и Брюксел възобновиха договарянията по съглашението откакто пандемията спря процеса. Сега, с цел да може договорът да е реалност до януари 2021г. двете страни би трябвало да положат изпитание за реализиране на съглашение до края на юни. В противоположен случай ще би трябвало да бъде продължен преходния интервал или да се стигне до Brexit без договорка.
Лондонският кмет Садик Хан изпрати писмо до английското държавно управление с апел преходният интервал да продължи и идната година, защото въвеждането на нови цени и правила с Евросъюза ще е пагубно за страната, която се пробва да се измъкне от „ опустошенията, породени от ковид “.
Главният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние също предизвести, че Англия може да понесе двоен стопански удар – Brexit без договорка и пандемия от COVID-19.
Кога ще се случи Brexit?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР