Съдебната реформа ще остане приоритет на управляващите, заяви в ефира

...
Съдебната реформа ще остане приоритет на управляващите, заяви в ефира
Коментари Харесай

Съдебната реформа остава приоритет на управлението, уверява Главчев

Съдебната промяна ще остане приоритет на ръководещите, съобщи в ефира на БТВ ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.

Той изясни, че България се намира в напреднала фаза по основаването на Съвет по законодателството. По думите на Главчев се водят договаряния с водещи адвокати, които авансово да дават оценка. Главчев означи, че Конституционният съд се произнася по подготвени актове и малко се губи предварителната оценка.

Още на 7 септември ще се организира чуване на претендентите за Висшия правосъден съвет, увери ръководителя на Народното събрание.

 За Цветанов управническата стратегия е поръчка за цялостен мандат
За Цветанов управническата стратегия е поръчка за цялостен мандат

Призова всички законодатели да работят дружно

" С една дума ненадейно умерено беше първото пленарно съвещание. Надявам се положителният звук да продължи ", разяснява ръководителят на Народното събрание.

Главчев не подчертава на това дали чака опозицията да бъде остра. " По-важното е законопроектите да се трансформират в закони ", посочи ръководителят на Народното събрание. " Сигурен съм, че ГЕРБ няма да създадат компромис с това законът да е работещ и ефикасен ", изясни Главчев по отношение на антикорупционния закон.

 Българска социалистическа партия нямали морално право да претендират за битка с корупцията
Българска социалистическа партия нямали морално право да претендират за битка с корупцията

Филип Попов от Българска социалистическа партия: В техния законопроект не се предлага същинската битка с корупцията

Той не показа пред камерите на медията кое съгласно него е неработещо в законопроекта на Българска социалистическа партия. " По-скоро ми се ще да посочи позитивното в плана на ГЕРБ ".

" Колегите от Българска социалистическа партия оферират шефа на тази организация да се избира от президента. Това което желаят от Българска социалистическа партия може да стане с промени на настоящето законодателство. Това би лишило доста време и старания ", изясни Димитър Главчев.

 Нинова отхвърля да договаря за фалшификати на битка с корупцията
Нинова отхвърля да договаря за фалшификати на битка с корупцията

Българска социалистическа партия с три условия към ГЕРБ за общ антикорупционен закон

На въпроса дали новият антикорупционен орган няма да е следващата конструкция, която най-после няма да проверява, а ще установи, Главчев отговори, че прокуратурата извършва следствията и сега това е написано в българското законодателство.

" Представите си какво ще се случи, в случай че се одобри един закон, които не е доизпипан ", прикани Главчев. Той изясни, че никой с изключение на Българска социалистическа партия не се опълчва на законопроекта.

 От
От " Прозрачност без граници " подлагат на критика проектозакона за антикорупцията

Асоциацията ще взе участие в разискването в Народно събрание

" Дали ще се направи общ план, дали ще има финна конфигурация на плана на ръководството, е въпрос на обсъждане ", изясни Главчев.

" Струва си да се намерят общи позиции по тази тематика ", сподели Главчев и добави, че това би трябвало да се случи, с цел да се " изпълнят настояванията на българските жители и настояванията от пстояннит отчети на европейската комисия по механизма за инспекция и оценка ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР