Съдебната реформа и борбата с корупцията остават приоритет за Демократична

...
Съдебната реформа и борбата с корупцията остават приоритет за Демократична
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Съдебната реформа е приоритет за ДБ и в новото НС

Съдебната промяна и битката с корупцията остават приоритет за „ Демократична България “ и новото Народно заседание.

Това съобщи лидерът на листата на „ Демократична България “ в Пловдив – област, който е и втори в градската листа, в предаването „ Точно през днешния ден “ на Радио Пловдив. 

Той изясни още, че е необходим завишен надзор на разходване на парите, които се отпускат от републиканския бюджет към Общината. 

„ Необходимостта от повишен надзор се вижда като погледнете какво се случва със стадион „ Ботев “, където парите все не са задоволително, минете през пробива на водната палата и стигнете до региона, където има неосъществена инфраструктура.

Важно за нас е и подобряването на транспортна съгласуваност и изработване на нова карта на общините в България, която е обвързвана и с процеса на децентрализация ”, изясни Иванов.

Той добави още, че има и персонална идея – целево национално финансиране за възстановяване на положението на междублоковите пространства. По думите на Йордан Иванов посредством отпущането на пари за това перо образът на градската среда може да се преобрази в границите на 6 месеца до година.

Бившият регионален шеф и претендент за народен представител подчертава и върху градската железница, за чието осъществяване поставиха старания някогашните съдружни сътрудници Демократична България и Политическа партия.

“Пловдив е индустриалното сърце на България и има голям брой предприятия на територията на разнообразни общини. В същото време Пловдив е единственият град, който е обкръжен от железница, която единствено би трябвало да се разшири и да се купи стоманен състав.

Бизнесът е този, който заплаща цената и на финансовата рецесия, и на противозаконното разходване на средства, а и поема обществените разноски, т.е. би трябвало да е подсилен най-малко с това. Разбира се, важно е и довършването на Околовръстното на Пловдив “, разяснява Иванов.

Той добави още: „ Сами може да си визиите 12-годишното ръководство на ГЕРБ каква страст провокира в гласоподавателите ни щом те упорстваха да подпишем с Политическа партия, а те от своя страна да преговарят с Българска социалистическа партия.

Не би трябвало да ни е боязън да вървим на избори, само че е извънредно време да се образува постоянна власт, която посредством смели решения да даде отговор на идните рецесии и на развиването на града и региона ”, разяснява Йордан Иванов и добави, че е време от Щаба на ГЕРБ да отговорят дали Бойко Борисов още веднъж ще „ излъже жителите като стане депутат и се откаже “. Попита и за какво е нужна тази замяна на вота.

Внасянето на листата на „ Демократична България “ в РИК-вете в последния ден пък е била за търсене на най-хубавите претенденти. Този път от партията са заложили на повече локални лица, с цел да покажат, че децентрализацията не е просто девиз за тях.

От думите му стана ясно, че оправянето с енергийната и икономическата рецесия са преодолими през върховенството на правото в страната, през отбрана на националния интерес, през европейската вероятност и през рефома на обществените разноски посредством съкращения в администрацията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР