Съдебната битка около Оценката за въздействие на околната среда (ОВОС)

...
Съдебната битка около Оценката за въздействие на околната среда (ОВОС)
Коментари Харесай

ВАС даде ход на магистрала Русе - Велико Търново


Съдебната борба към Оценката за влияние на околната среда (ОВОС) на трасето на автомагистрала Русе - Велико Търново завърши в интерес на страната, написа capital.bg.

На 15 юли Върховният административен съд (ВАС) е отхвърлил касационната тъжба на група физически лица и Сдружение "Граждани за пътен надзор ". Първите са поданици на село Хотница, край което ще минава трасето. Те апелираха решение на Върховен административен съд от декември 2018 година, с което магистратите отхвърлиха жалбите им против Оценка на въздействието върху околната среда на плана.

Касационната тъжба е оставена без разглеждане на съображение на измененията в Закона за запазване на околната среда (ЗООС), които влязоха в действие при започване на 2019 година Тогава касационната инстанция беше отстранена и решенията на първа инстанция са финални за жалбите на екооценки за обекти от национално значение, избрани с акт на Министерски съвет.

Следващата стъпка е да се изготви парцеларен проект за обекта, оповестиха от организация "Пътна инфраструктура ". Това значи, че по-късно занапред ще има отчуждения, планиране и строителство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР