Съдебна жалба, подадена наскоро в Спринг Вали, Уисконсин, САЩ, обвинява

...
Съдебна жалба, подадена наскоро в Спринг Вали, Уисконсин, САЩ, обвинява
Коментари Харесай

Медицинска сестра отряза крака на пациент, за да го изложи в семейния магазин

Съдебна тъжба, подадена неотдавна в Спринг Вали, Уисконсин, Съединени американски щати, упреква 38-годишна здравна сестра, че е ампутирала стъпалото на 62-годишен пациент срещу волята му – и без лекарско наставление.

Що се отнася до повода, заради която дамата е желала да отреже крайници, The Washington Post оповестява, че Мери Браун е споделила на сътрудниците си, че фамилията й има магазин за препарирани животни – и че желае да изложи крайника там.

Медицинския център Спринг Вали

На 3 ноември 2022 година Браун е упрекната в две закононарушения: едното за осакатяване, а другото за съзнателно причиняване на тежки телесни повреди на възрастен човек. Ако бъде приета за отговорна, сестрата е изправена пред допустима присъда до 92 години затвор.

Пациентът е признат в здравния и рехабилитационен център Спринг Вали през март 2022 година, откакто получaва тежко измръзване на двата си крайници, които няколко чиновници на центъра разказват като „ черни като на мумия “.

Но мъжът се задържа в Спринг Вали малко повече време, тъй като на служащите излиза наяве, че измръзването не е единственият му здравословен проблем. Според клетвена декларация те считали, че гибелта му е неизбежна.

След това, през май, мъжът пада от леглото и още повече наранява към този момент така и така разваления си десен крайник. Директорът на медицинските сестри и клиничните услуги на Спринг Вали, Трейси Райц, оказва помощ на индивида, който тя разказва като „ сложен за схващане “, до момента в който той й се извинява за миризмата, идваща от крайници му.

Твърди се, че моментът на това събитие съответствува с разрешението, което Браун желае от админа на приюта Кевин Ларсън да ампутира крайници на пациента – молба, която Ларсън отхвърля, вярвайки, че индивидът ще почине преди края на деня. Затова той споделя на Браун единствено да стабилизира крайника.

Няколко дни по-късно, следобеда на 27 май, Браун въпреки всичко ампутира крайници, споделя Ларсън, тъй като тя „ има вяра, че това е вярното нещо, което би трябвало да се направи “.

Браун е съпроводена от две други медицински сестри, разпознати единствено като сестра 3 и сестра 4 в правосъдните документи, които й оказват помощ да смени превръзките на пациента. Сестра 3 стабилизира крайници, до момента в който сестра 4 го държи за ръка.

Докато Браун сменя превръзките – споделят двете медицински сестри на проверяващите – тя отбелязва какъв брой шокиращо е, че никой не е ампутирал крайника до момента.

След това, споделя сестра 3, Браун сама го отрязва с марля и ножица. Свидетелката добавя, че не е считала, че мъжът е изпитвал болежка, само че сестра 4 си спомня, че хватката му е била „ извънредно стегната и той стенеше малко “.

Твърди се, че Браун почнала да приказва с сътрудниците си за препарирането малко след ампутацията, като им споделя за проектите си да резервира крайници и да го покаже с табелката „ Носете си ботушите, деца “.

И още – дамата твърди, че не има вяра, че процедурата е щяла да й бъде разрешена, в случай че беше поискала позволение.

В отчета си обаче следователят на окръг Пиърс Пийт Кох написа, че „ Ларсън декларира, че знае, че лекарят от приюта би одобрил процедурата сигурно “.

От своя страна Ларсън споделя, че личното му следствие го е предиздвикало да откри, че Браун е ампутирал крайници поради „ достолепието и комфорта “ на пациента. Според клетвената декларация Ларсън не е вярвал, че Браун е ампутиралa крайници по злонамерени подбуди.

Колекция от препарирани животни

Но малко след лъжливата процедура здравна сестра 4 споделя, че Браун я е помолила да извади крайници от фризера, в който се е съхранявал, с цел да „ може да я занесе вкъщи, с цел да го резервира “.

Райц споделя на следователите, че молбата на Браун още веднъж е отхвърлена и че тя е дала указания на сестра 3 да следи пациента и да се увери, че кракът му няма да изчезне, с цел да бъде заровен с него откакто почине.

Дни по-късно мъжът в действителност почива и той и кракът му са изпратени в траурен дом. Там правосъден доктор вижда „ необикновените условия “ към отделения крайник и се свърза с проверяващите.

В диалог с Кох, Браун споделя, че до момента в който се е грижила за него, пациентът й е споделил, че усеща по-малко болежка, когато медицинските сестри притискат намазанa с вазелин марля върху крайници му, с цел да държат въздуха надалеч от нервните окончания.

„ Тя сподели, че се пробва да усъвършенства качеството на живота му “, написа Кох в отчета си. „ Когато си показа, че е в неговото положение, би желала да го махне. “

Докладът обаче не показва дали Браун е споделила, че би желала кракът й да бъде изложен в магазин за препарирани животни.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР