Съдебен иск за 5 милиона лева срещу капитан Добромир Христов,

...
Съдебен иск за 5 милиона лева срещу капитан Добромир Христов,
Коментари Харесай

Съдят за 5 млн. лв. летеца, разбил „Кугър” до Стамболийски

Съдебен иск за 5 милиона лв. против капитан Добромир Христов, водач на хеликоптер „ Кугър”, е предявило командването на Военновъздушните сили. Делото ще се взема решение във Военния съд в Пловдив, само че следствието на Военна прокуратура е възбудило напрежение измежду водачите в българската авиация, написа Lupa.bg.

Летецът Добромир Христов управляваше хеликоптерът „ Кугър”, който на 21 август 2018 година скъса електропровод и се приземи спешно на селскостопанското летище край Цалапица. При случая с военната машина нямаше потърпевши и жертви, само че пък при закачането на жиците настъпили повреди в хеликоптера, оценени на сумата от 5 милиона лв..

Според отчета за събитието, направен от Военна прокуратура, капитан Добромир Христов, началник на 3-членен екипаж, е отлетял от авиобаза Крумово, изпълнявайки подготвителен полет по здравна евакуация. Задачата на военните била да качат потърпевш и да се върнат в авиобазата. По време на полета обаче хеликоптерът закачил електропроводни жици, като поради конфликта жителите на Стамболийски и околните села остават без ток часове наред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР