Саддам Хюсеин прекарал последните си дни като е похапвал мъфини,

...
Саддам Хюсеин прекарал последните си дни като е похапвал мъфини,
Коментари Харесай

Охрана от багдадския затвор със сензационни разкрития за последните "величествени" дни на Саддам Хюсеин

Саддам Хюсеин прекарал последните си дни като е похапвал мъфини, слушал Мери Джей Блайдж по радиото и е поливал градината на пандиза в Багдад. Пазач от пандиза разкрива по какъв начин иракският деспот е озеленявал полянките и е слушал известната ария Family Affair на американската поп икона Мери Джей Блайдж. " Саддам обичаше да кара велосипед за тренировки, който наричаше " пони ", до момента в който очакваше правосъден развой за предписание на 148 съперника ", споделя пазачът. Също по този начин е обичал да похапва мъфини и е имал смеха на Дракула от " Улица Сезам ". Това включвали последните дни на земята на Хюсеин.


Диктаторът, който управлявал с брутализъм и принуждение три декади, бе обесен през 2006 година след американката инвазия в Ирак. Докато чакал присъдата си, Саддам бил следен от група американски бойци от 551-та Военна полиция, които се наричали " Супер Дванадесет ".

Заедно с тях бил и Уил Барденуепър, чиято книга разказва живота на Саддам Хюсеин зад решетките. Той споделя, че Хюсеин е бил извънредно общителен поради предишното си и това, което всички знаели, че съставлява. Той пушел кубински цигари, които му доставяли в празни пакети от мокри кърпички. Той го правил до момента в който се взира в иракското знаме, което висяло на едната стена в килията му.

В книгата си Барденуепър споделя по какъв начин Саддам е закусвал - първо омлет, след това мъфин и най-после свежи плодове. Ако омлетът не е бил цялостен, а леко накъсан, той напряко го изхвърлял.



" Няма да повярвате по какъв начин изглеждаше зад решетките - възвишен и спокоен. А отвън тях е радикално друго животно ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР