Съдбата на стадион Пловдив ще обедини непримиримите местни грандове Локомотив

...
Съдбата на стадион Пловдив ще обедини непримиримите местни грандове Локомотив
Коментари Харесай

Събират Локо и Ботев за стадион Пловдив

Съдбата на стадион " Пловдив " ще сплоти непримиримите локални грандове Локомотив и Ботев. Градската администрация ще направи разширена среща сред управленията на двата клуба и представители на фенклубовете, на която ще се дискутира тактика за продобиване на финансиране за довършването на комплекса в парк " Отдих и просвета ", който по-старите пловдивчани на галено назовават Голямата къща. На срещата ще бъдат поканени хора от аматьорските " Марица " и " Спартак ". Новината бе доказана пред " Марица " и от кмета Иван Тотев.

Съоръжението, което по проект е планувано да е с потенциал 50 хиляди, тъне в руини, а последният формален мач на него бе преди 23 години. То е напълно благосъстоятелност на Община Пловдив, като преди този момент имаше несполучлив опит да се довърши с концесиониране.
Активността на градската администрация идва, откакто спортният министър Красен Кралев разгласи, че държавното управление би заделило пари за градски стадион само в случай че Локо и Ботев играят мачовете си на него. Както е известно, кабинетът на Бойко Борисов реши страната ни да взе участие в обща кандидатура за Евро 2028 и Мондиал 2030 дружно с Гърция, Румъния и Сърбия. За задачата в страната ни се възнамерява да се приведат съгласно условията на ФИФА и УЕФА четири стадиона. Два от тях ще бъдат в столицата, а за другите два ще спорят Пловдив, Бургас и Варна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР