Съдбата на специалната прокуратура на Северна Македония и на делата,

...
Съдбата на специалната прокуратура на Северна Македония и на делата,
Коментари Харесай

Заев и Мицкоски не се разбраха за закона за специалната прокуратра

Съдбата на специфичната прокуратура на Северна Македония и на делата, с които тя се занимава, остава несигурна, откакто водачите на ръководещия СДСМ и на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Зоран Заев и Християн Мицкоски не съумяха да реализират единодушие за закона за специфичната прокуратура, заяви МИА.

Основното различие сред двете партии остава ориста на делата на специфичната прокуратура, предава Българска телеграфна агенция.

Според източници от държавния преговорен екип ВМРО-ДПМНЕ упорства делата, стартирани след 30 юни 2017 година, да бъдат прекъснати със закона. Правителството е предложило да бъде основана нова прокуратура за корупцията по високите етажи на властта, управлявана от прокурор, номиниран от опозицията и подсилен от 61 народни представители, който ще може да предприеме дейности, в случай че бъде открито закононарушение и в държавното управление. Опозицията упорства още делата, стартирани от специфичната прокуратура през първите 18 месеца, да бъдат трансферирани на нова работа.

Мандатът на специфичната прокуратура изтича на 15 септември. Новият закон за прокуратурата, който е в Народното събрание, би трябвало да регламентира бъдещия статут на специфичната прокуратура, само че сред държавното управление и опозицията остават различия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР