Съдбата на Сирия беше обсъдена в Истанбул. Лидерите на Турция,

...
Съдбата на Сирия беше обсъдена в Истанбул. Лидерите на Турция,
Коментари Харесай

Решаваща среща за съдбата на Сирия в Истанбул

Съдбата на Сирия беше разисквана в Истанбул. Лидерите на Турция, Русия, Германия и Франция търсиха политическо решение на сирийската рецесия, която продължава повече от 7 години. Форумът приключи преди минути. В официално съобщение водачите приканват комисията за сформиране на конституция на Сирия да бъде основана и да се събере до края на годината. Подчертават и нуждата да се резервира примирието в провинция Идлиб.

В града на Босфора, в двореца на последния султан на Османската империя, водачите на Турция, Русия, Германия и Франция търсиха обща формула за политическо решение на сирийската рецесия. За първи път конгрес за Сирия се организира в този формат. Още през лятото Ердоган предложи да е хазаин на такава среща.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Очите на целия свят, в това число и на нашите сирийски братя са ориентирани към срещата. Вярвам че ние ще действаме по градивен и почтен метод и техните упования няма да се провалят.
Преди началото Ердоган беседва на четири очи с всеки от гостуващите водачи.

Освен политическото решение за бъдещето на Сирия, във фокуса на диалозите бяха сирийските бежанци и ситуацията в сирийската провинция Идлиб - последния бастион на бунтовниците. През септември Турция и Русия се договориха там да бъде основана демилитиризирана зона.

На истанбулската среща участва и специфичният делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия. Стефан Де Мистура дефинира полемиката като " градивна ". От форума в Истанбул отсъстват Съединени американски щати и Иран.
Мазен Билал: политически анализатор: Съединени американски щати нямат интерес от сходна среща. Те към този момент оповестиха, че няма да водят договаряния със сирийското държавно управление, до момента в който Иран не изтегли въоръжените си елементи от Сирия.
Преди няколко дни иранският заместител външен министър изрази неодобрение от истанбулската среща. Хюсеин Ансари съобщи, че " сирийската рецесия може да се разисква на разнообразни конгреси, само че не е допустимо да се реализира решаването й без присъединяване на Техеран ".
 Ердоган организира диалози с Путин, Меркел и Макрон Ердоган организира диалози с Путин, Меркел и Макрон
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с съветския президент Владимир Путин, с немския канцлер Ангела Меркел и френския държавен глава Еман...
 Лидерите на Германия, Франция, Русия и Турция вземат решение за бъдещето на Сирия Лидерите на Германия, Франция, Русия и Турция вземат решение за бъдещето на Сирия
Бъдещето на Сирия - това е главната тематика на срещата сред водачите на Германия, Франция, Русия и Турция, която стартира през днешния ден в Истанбул. Какви са очак...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР