Съдбата на паметника на съветската армия в София е в

...
Съдбата на паметника на съветската армия в София е в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Паметникът на съветската армия е в ръцете на държавата

Съдбата на паметника на руската войска в София е в ръцете на страната, оповестиха общинските съветници от ГЕРБ.

Затова тя може да вземе решение дали да го отстрани, реалокира или да разпореди друго, обясниха от ГЕРБ. Така те се мотивираха за какво болшинството в общинския съвет е гласувало срещу разглеждането на отчет за пренасяне на монумента.

От партията прецизираха още, че в случай че страната вземе такова решение, общината ще спомага за осъществяването му.

„ За да се спрат всевъзможни спекулации, молбата ми е оттук насетне всички въпроси с преместването на паметника да се насочат към четири индивида: Кирил Петков, Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Христо Иванов. Те и ръководещата коалиция са единствените, които могат да реалокират паметника “, съобщи зам.-кметът на София Мирослав Боршош.

По този мотив кметът на столичния регион Сердец, където се намира въпросния монумент, написа:

В преди малко почналото съвещание на Столичния общински съвет, болшинството още веднъж гласоподава срещу разглеждането на отчета за т.нар " Паметник на руската войска ". Толкова по въпроса с устните поръчки за поддръжка.

Забележителна беше и декларацията, прочетена от името на групата на Българска социалистическа партия от господин Калоян Паргов, който направи историческа прилика с Втората международна война и сегашната обстановка и по какъв начин в този момент, както и в навечерието ѝ, светът оставал кьорав за надигащата се опасност. Да не си помислите, че е осъдил съветската експанзия в Украйна? Ами не, очевидно обезпокоен от всеобщото състрадание към жертвата, предупреждаваше за заплахата от (твърде малко вероятните) вероятности някой да окаже действителна помощ на украинския народ. Може и да имат различия с партийния си шеф госпожа Нинова по някои материално-битови въпроси, само че за поклонението пред Путин са бетонно единомислещи.

Иначе в днешния дневен ред има една точка, категорично обвързвана с регион Средец - алея в Борисовата градина ще носи името на композитора, музикант и стихотворец Димитър Воев ( " Кале ", " Нова генерация " )
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР