Съдбата на Обединените патриоти“ ще стане ясна във вторникНа коалиционен

...
Съдбата на Обединените патриоти“ ще стане ясна във вторникНа коалиционен
Коментари Харесай

Съдбата на „Обединените патриоти“ ще стане ясна във вторник

Съдбата на „ Обединените патриоти “ ще стане ясна във вторник
На съдружен съвет във вторник участниците в „ Обединените патриоти “ – „ Атака “, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация – ще решат бъдещето на обединението. Там ще бъде разисквано предлагането на Волен Сидеров за оставка на Красимир Каракачанов, както и най-вероятно предлагането на НФСБ кой ще размени Валери Симеонов в държавното управление на Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сидеров: Оттеглянето на Каракачанов е оздравително

[b]От положителното показване на патриотите на евроизборите ще зависи дали ръководещата коалиция ще оцелее. Това съобщи водачът на „ Атака “ Волен Сидеров [/b] по бТВ. Той изрази паника, че "Обединените патриоти" могат да бъдат обезличени.

„ Аз не предавам четата. Когато се хвана с някого съм прецизен. Това го знаят всички. Въпросът е по какъв начин ще работи самата власт. ГЕРБ също би трябвало да си дават сметка каква политика ще водят: дали ще бъде джендърска или ще бъде консервативно-патриотична, каквато ще се води в Европа “, съобщи водачът на „ Атака “, отговаряйки на въпрос дали обединението сред "Обединените патриоти" и ГЕРБ ще оцелее.
 Волен Сидеров, ръководител на "Атака". Волен Сидеров, ръководител на "Атака". / БГНЕС
[b]В същото време Сидеров не знае дали обединението „ Обединени патриоти “ ще се явят дружно на идните през май 2019 година евроизбори.[/b]

„ Без хрумвания, без минаването на ново равнище обединението „ Обединени патриоти “ ще последва ориста на Реформаторския блок “, сподели той.

[b]Според Сидеров отдръпването на Красимир Каракачанов е оздравително[/b], с цел да може да се направи проект за работа на ръководещата коалиция. Лидерът на „ Атака “ съобщи, че споделя тази своя концепция първо с медиите, тъй като живеем в медиен свят.

На въпрос дали е приказвал за това с премиера, Сидеров сподели: Споделям го първо с медиите. С премиера също постоянно мога да споделя това. Той смяташе, че с излизането на Валери Симеонов ще счупи обединението, само че се случи тъкмо противоположното то я заздрави. Живеем в медиен свят, по тази причина споделих някои от своите хрумвания първо с медиите. Получава се по този начин, че първо споделям някои неща на медиите... В изпълнителната власт губят действителна визия за протичащото се отвън нейните стени.

Каракачанов: На съдружен съвет ще обсъдим предложенията на Сидеров

[b]Предложението на Волен Сидеров да си подам оставката като вицепремиер е креативно. Продължавам да мисля креативен върху неговото предложение. Очаквам неговото креативно предложение да бъде развито на съдружен съвет във вторник и след неговото осъществяване ще кажа моето решение. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по бТВ.[/b]

Той сподели, че няма време за творчество, каквото има неговият съдружен сътрудник от „ Атака “, тъй като по през целия ден е ангажиран с работа в министерството на защитата.

„ Нека си отговорим до вторник на един въпрос, кой ни бута към ориста на Реформаторския блок “, попита Каракачанов, разяснявайки, че „ Обединените патриоти “ се обезличават в коалиция с ГЕРБ.

Според Каракачанов не е разумно „ Атака “ и Вътрешна македонска революционна организация да имат свои министри във властта, а НФСБ на Валери Симеонов да нямат.

Би било редно на съдружния съвет във вторник Валери Симеонов да предложи името на новия вицепремиер. Има два метода: 1. да бъде повдигнат един от техните депутати в парламента; 2. да потърсят социална фигура.
 Красимир Каракачанов, ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. Красимир Каракачанов, ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. / БГНЕС
„ Ако кандидатурата е подобаваща, ще я подкрепим. Ако не е, ще го кажа със съответните причини, само че няма да бъде през медиите “, посочи Каракачанов.

Той не изключи нито един вид за развиване на събитията по време на съдружния съвет, в това число и да хвърли оставка.

„ Ако в действителност се държим като патриоти, а не като хора, преследващи персоналните си ползи, аз съм подготвен “ да се явим дружно на евроизборите, сподели Каракачанов. [b]Той съобщи, че не е обсъждано публично предлагането Волен Сидеров да бъде лидер на листата за евроизборите[/b], само че показа, че има такава догадка.

[b]По отношение на бъдещето на обединението и резултатите от идния съдружен съвет във вторник, Каракачанов сподели: „ Или продължаваме дружно, или не продължаваме дружно “.[/b]

„ Към момента, макар че нашата коалиция "Обединени патриоти" се държи много необичайно в Народното събрание, ГЕРБ се държат много толерантно към нас. Има необходимост нашата стратегия за ръководство да бъде обновена. Трябва предпочитано да изведем тематиките като покачване на приходите и развиване на бизнеса. Една част от хората сега стачкуват изцяло основателно, а други са за шоуто. Нека да има митинги, само че те да не бъдат за сметка на обществото. Нека кажем, че огромната част от обществото не виждат опция “ на ръководството, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР