Съдбата на футболния Левски остава основна тема у нас. След

...
Съдбата на футболния Левски остава основна тема у нас. След
Коментари Харесай

Обратното броене за "Левски" започва от днес

Съдбата на футболния " Левски " остава съществена тематика у нас. След като през вчерашния ден (13 май) мажоритарният пакет акции (86,6%) остана за предпазване на стадион " Георги Аспарухов ", само че с неуточнен притежател, от през днешния ден управлението на " сините " може да пристъпи към административния акт по оповестяване на неплатежоспособност.
От 14 май " Левски " може да подаде молба за неплатежоспособност (ВИДЕО) По-рано през седмицата управлението и треньорите на "сините " споделиха, че точно на тази дата ще подадат оставки
Администрацията на " Левски " има 30 дни за това, в случай че не бъде усъвършенствано финансовото положение на клуба.

Преди ден изпълнителният шеф на " сините " - Павел Колев, съобщи, че се отхвърля от желанието си да подаде оставка, както беше декларирал по-рано.
Павел Колев: Времето изтича, няма да подам оставка! (ВИДЕО) Изпълнителният шеф на "Левски " е трансформирал решението си
" Решихме да изчакаме – да не подаваме оставки, до момента в който не стане ясно какво се случва с клуба. Ако го създадем, това тотално ще блокира активността на клуба. Не би било почтено. Продължаваме да си изпълняваме отговорностите досега, в който някой не ни каже, че не сме нужни ", съобщи Колев.

Снимка: Lap.bg

Самият клуб би трябвало да задейства тази процедура, защото не може да изплаща възнагражденията на своите чиновници и футболисти. Играчите не са получавали заплатите си от повече от 2 месеца. Няма данни някой от тях да е разтрогнал с клуба, като даже се чака те да възобновят подготвителна активност от на следващия ден (15 май).
Какво се случи с мажоритарния пакет акции на " Левски "? (ОБЗОР) Ценните бумаги са на стадион "Георги Аспарухов ", само че кой е техен притежател?
Финансовата обстановка в " Левски " е неприятна от януари 2020 година Тогава бяха признати измененията в Закона за хазарта, които засегнаха главния спонсор на отбора - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача Васил Божков. Срещу него, както и против неговия доближен и в действителност притежател на клуба - Георги Попов, бяха повдигнати обвинявания от страна на българската прокуратура. И двамата сега са в Дубай.

Снимка: Ладислав Цветков

Божков съобщи, че при такива условия няма по какъв начин да подкрепя клуба, а Попов изпрати у нас мажоритарния пакет акции, джиросани на името на министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът отхвърли да получи акциите, като скъпите бумаги бяха занесени на стадион " Георги Аспарухов ", а статутът им остава неразбираем.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР