Съдбата на деца с увреждания не може да бъде заложник

...
Съдбата на деца с увреждания не може да бъде заложник
Коментари Харесай

Х. Адемов: Проблемите на хората с увреждания не започват с оставката на Петков

„ Съдбата на деца с увреждания не може да бъде пленник за главата на министър, който и да е той. Проблемите на хората с увреждания са от дълги години, доста по-назад във времето и не стартират с оставката на министър Бисер Петков ". Това съобщи пред бТВ ръководителят на парламентарната комисия по труда и обществената политика Хасан Адемов.

„ Искам да кажа нещо, което стои в основата на сгъстяването на проблемите през последните месеци и седмици. Знаете, че в ръководството на този мандат вземат участие националисти и сякаш патриотичната пара в предизборната и управническа стратегия вместо в действителната политика, отива повече в свирката. Още в предизборната стратегия на Патриотите Каракачанов съобщи, че ще се икономисат 600 млн. лева от проверката на инвалидните пенсии. Една година към този момент се вижда, че това няма по какъв начин да стане ”, безапелационен е Адемов.

„ Министър Петков беше заставен да внесе идея за следващата промяна в ТЕЛК и това докара до повишение на напрежението и митинг на майките на деца с увреждания. Като профил той е извънредно внимателен и диалогичен, и откри общ език с хората с увреждания.

След оставката му се появи невиждана поддръжка. Аз обаче я чаках преди този момент, тъй като напъните бяха единствено негови, той остана самичък ”, съобщи Адемов и добави, че политиката за хора с увреждания е хоризонтална, не може да бъде вкарана единствено в едно ведомство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР