Съдът взе решение за мъж, който си позволи домашно насилие.По

...
Съдът взе решение за мъж, който си позволи домашно насилие.По
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, пребил приятелката си в София

Съдът взе решение за мъж, който си разреши домашно принуждение.

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража 47-годишният мъж, упрекнат за нанасяне на телесна щета на жена в изискванията на домашно принуждение.

По тялото на дамата са открити общо 34 телесни повреди, по тази причина съдът счете, че в случай че бъде пуснат на независимост, може да се върне в инкриминираното жилище, където сега се намира жертвата, или да окаже напън върху очевидците по делото.

В хода на мярката стана ясно, че свидетелствата на жертвата са поредни, чисти и разумни и, че свидетелката-домоуправител на жилищната постройка, е свидетелствала за мощна музика, женски писъци, викове и крясъци от жилището на обвинения.

Прокурорът по делото изясни, че по думи на жертвата, която е от украински генезис, не е имало проблем през първия месец на тяхното общуване, само че с приложимост на алкохол е почнал тормоз. Обвиняемият ѝ е взимал телефона, заключвал я и не ѝ е давал да излиза на открито. Последните три дни преди случая, побоят над дамата става по-жесток в разнообразни елементи на тялото. Свидетелка по делото декларира, че постоянно са се чували кавги от вкъщи на двойката, предава БГНЕС.

Прокурорът посочи и че през 2021 година е водено идентично произвеждане към обвинения.

Адвокатът на насилника се опита да отбрани клиента си с думите, че във въпросната вечер дамата не е посетила незабавно доктор, пренощувала е при различен човек, и чак на идващия ден е потърсила здравна помощ.

" Предполагаме, че същата е осъществявала и полови услуги. Имаме и подозрения, че въпросните леки телесни увреждания са се случили в изискванията на домашно насилие във въпросната жилищна постройка. Прави усещане, че същата жена не е позната на живущите там ", съобщи юристът на обвинения.

Припомняме ви, че Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 47-годишен мъж, нанесъл телесна щета на жена в изискванията на домашно принуждение.

За времето от късно вечерта на 08.01.2023 г. срещу 09.01.2023 година до към 21:00 ч. на 10.01.2023 година в жилище в ж.к. " Хаджи Димитър " в гр. София, обвиненият О.Г. нанесъл голям брой удари с ръце и крайници в региона на главата и тялото на К.С., в разследване на което ѝ предизвикал лека телесна щета. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а вр. член 130, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване " отнемане от независимост "  до 3 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР