Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ по

...
Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ по
Коментари Харесай

Най-тежката мярка за неотклонение наложи Варненският районен съд на привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 33-годишен мъж, притеглен като обвинен за нанасяне на междинна телесна щета, при условия на рисков рецидив, на различен мъж от село в община Белослав. За подобнотежко съзнателно закононарушение – по член 131а от Наказателния кодекс, плануваното в законодателството наказване е отнемане от независимост от 5 до 12 години.

Като прегледа събраните досега доказателства по досъдебното произвеждане, Варненският областен съд одобри, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки – може да се направи рационално обосновано съмнение за съпричастност към действието и за съществуване на действителна заплаха лицето да се укрие или да извърши закононарушение. Видно от справкатаза съдимост на обвинения, действието за него се явява осъществено в условия на рисков рецидив, след две предишни осъждания на отнемане от независимост. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него, както и високата степен на социална заплаха, правосъдният състав дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението предстои на обжалване в 3-дневен период, като при положение тъжба делото пред ВОС бе планувано за 28 юли от 10 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР