Съдът във Великобритания призна за виновен 50-годишния Винсънт Фулър за

...
Съдът във Великобритания призна за виновен 50-годишния Винсънт Фулър за
Коментари Харесай

В Лондон осъдиха расист за опит за убийство на българин

Съдът във Англия призна за отговорен 50-годишния Винсънт Фулър за терористични дейности и за опит за ликвидиране на 19-годишен българин, съобщи БНР. Фулър, който е последовател на теорията за превъзходството на бялата раса.

Срещу него беше повдигнато обвиняване, откакто ден след въоръжените набези против джамии в новозеландския град Крайстчърч, той атакува с нож 19-годишния Димитър Михайлов в колата му. Това стана на паркинг пред магазин от веригата " Теско " в лондонския квартал Стануел.

Вечерта на 16 март Фулър потегля с бейзболна бухалка в търсене на цел за неговата експанзия, ориентирана против мюсюлманите. Удряйки коли и пробвайки се да проникне в мюсюлмански дом той чупи бухалката, след което се връща у дома, с цел да вземе нож.

Така стига до паркинга пред магазина, където в Бе Ем Ве седи българинът Михайлов, с тъмнокож другар до него. Фулър атакува Михайлов през отворения прозорец на колата с възгласи: " Ще умреш! ".

Михайлов съумява да избегне удар в гърлото и се разминава единствено с одраскване, само че получава доста рани по ръцете. Младежът съумява да възпламени колата и да избяга от мястото на нападението.

Днес съдията отхвърли изказванията на Фулър, че нападението му не е терористичен акт. Той получи 18 години и 9 месеца затвор плюс пет години спомагателна присъда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР