Съдът върна в ареста прокурорският син от Перник - Васил

...
Съдът върна в ареста прокурорският син от Перник - Васил
Коментари Харесай

Върнаха прокурорският син от Перник обратно в ареста

Съдът върна в ареста прокурорският наследник от Перник - Васил Михайлов. Софийският градски съд анулира решението на районния съд, тъй като счете, че 19 годишния Васил Михайлов въпреки всичко е нарушил мярката " домакински арест ".

В началото на месец ноември Софийският областен съд не почете настояването на наблюдаващия прокурор мярката домакински арест на Васил Михайлов да бъде заменена с по-тежка. Мотивите на съда бяха, че макар че са открити над 10 случая, в които гривната на младежа е изгубила връзка, няма доказателства, че той е напускал дома си. Претичването през улицата за ключовете също не беше признато за нарушение на мярката. Днес обаче след митинга на прокуратурата, последната инстанция се произнесе, че прокурорският наследник не е имал право да върви до заведението.

" Ами гривната има писмени доказателства, на идващия ден е поставена, съгласно директива номер 1 на Министерство на правосъдието и на Министерство на вътрешните работи. И няма никакви отклонения отвън тези, които са по механически аргументи. Това е за жалост. Разочаровани сме да ви кажа, тъй като той към този момент има 5 месеца арест. Вместо да проверяват делото и в действителност на забележим има ли закононарушение, няма ли, какво е закононарушението и да разясняваме въпроса за наказването, ние даваме опция на всякакви хора да се упражняват ", съобщи юристът на Михайлов Велин Велинов.

Васил Михайлов беше задържан за побоя на един от най-известните футболисти на " Миньор Перник " от близкото минало – Румен Андонов, в този момент президент на футболен клуб " Кракра ". Нанесените контузии бяха съществени и той беше настанен в столична болница за лекуване. Няколко дни по-късно, на 15 юни, за побоя измежду бял ден беше арестуван синът на заместник-окръжния прокурор на Перник. Михайлов е упрекнат и за още един побой, както и за закана за ликвидиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР