Съдът върна делото за ново разглежданеАпелативен съд – София отменя

...
Съдът върна делото за ново разглежданеАпелативен съд – София отменя
Коментари Харесай

Апелативният съд в София отмени присъдата на Румен Овчаров

Съдът върна делото за ново разглеждане

Апелативен съд – София анулира първоинстанционната присъда по делото за „ Мини-Бобов дол “ против някогашния министър на икономикатаРумен Овчаров, оповестиха от съда.

Съдът връща делото за ново разглеждане от различен състав на Софийски градски съд.

Припомняме, че през септември 2022 година Върховният съд (ВКС) анулира отчасти присъдата на спецсъда по делото за „ Мини-Бобов дол “ против някогашния енергиен министър Румен Овчаров и някогашния член на Съвета на шефовете на мината Пламен Евтимов. Двамата бяха наказани условно, оповестиха тогава от съда.

Делото бе формирано по митинг и тъжби на двамата от една страна, и от мината - от друга. Според апелативната правосъдна инстанция Овчаров е приет за отговорен в това, че в интервала 9 юни 2006 – 18 юли 2007 година в качеството си на министър на стопанската система и енергетиката съзнателно не упражнил задоволителен надзор върху работата на изпълнителния шеф Пламен Евтимов, на който било предоставено ръководството, разпореждането и отчитането на публично имущество във връзка със сключването и осъществяването на контракт за отдаване чартърен на „ Ораново “ ЕООД на активи на „ Мини – Бобов дол “. От това са последвали обилни вреди за 2 659 040,60 лева, а действието съставлява изключително тежък случай.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР