Съдът в Йерусалим призна за виновна съпругата на израелския премиер

...
Съдът в Йерусалим призна за виновна съпругата на израелския премиер
Коментари Харесай

Осъдиха съпругата на израелския премиер, харчила държавни пари за скъпи ястия

Съдът в Йерусалим призна за отговорна брачната половинка на израелския министър председател Бенямин Нетаняху - Сара, за непозволено разходване на публични средства.

Обвинена през юни 2018 година в машинация и корист с доверие, Сара Нетаняху реализира съглашение с обвиняването, което съдът одобри. В последна сметка тя бе празната за отговорна, че е употребила грешките на различен човек и беше наказана да заплати санкция от 10 000 шекела (2500 евро) и да възвърне 45 000 шекела (11 000 евро) на страната.

Съпругата на премиера застана пред Темида поради поръчка на ястия от първокласни заведения за хранене за близо 100 000 $ (около 85 000 евро), платени с държавни средства, под лъжливия предлог, че формалната резиденция на премиера не разполага с готвач.

Срещу 60-годишната Сара Нетаняху е имало и други обвинявания. През 2016 година съд в Йерусалим постанови изплащането на обезщетение на някогашен иконом на семейство Нетаняху, обвинил премиера и брачната половинка му в неприятно отношение.

В началото на октомври самият Бенямин Нетаняху би трябвало да се яви на съд по обвинявания в корупция, машинация и корист с доверие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР