Съдът в турския град Айдън не е уважил молбата да

...
Съдът в турския град Айдън не е уважил молбата да
Коментари Харесай

Турски съд не позволи на обвинената в тероризъм българка да се прибере у дома

Съдът в турския град Айдън не е почел молбата да бъде пусната от ареста арестуваната в Турция българска гражданка Мира Яшар. Тя е упрекната в агитация на терористични организации. Според турските управляващи, Яшар поддържа кюрдските " Отряди за национална отбрана ". Все още няма планувана дата за делото, оповестяват за " Хоризонт " от Министерство на външните работи.

Съдът не е почел и молбата за анулация на наложената възбрана на Мира Яшар да напуща страната. Получено е известие, с което преди углавен съд в Айдън я задължава два пъти в седмицата - в понеделник и петък, да поставя автограф в полицейският сектор, намиращ се в региона на местоживеене. В сходство със правосъдната процедура, Яшар е упълномощила юриста си за запознаване с импортирания от прокуратурата обвинителен акт. Българските дипломатически представителства в Турция наблюдават развиването на процеса и са подготвени да окажат нужната помощ, оповестяват Министерство на външните работи.

Мира бе арестувана в края на юли в турският курорт Дидим дружно с приятеля си, британецът Джоузеф Роубинсън. Двамата се познават от фейсбук група, която оказва помощ на доброволци, сражаващи се против „ Ислямска страна " в Сирия. При акцията бе задържана и майката на Мира, която по късно бе освободена без да ѝ бъде повдигнато обвиняване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР