Съдът в Токио определи гаранция в размер на 8,9 милиона

...
Съдът в Токио определи гаранция в размер на 8,9 милиона
Коментари Харесай

С 9 млн. долара гаранция съдът в Токио освобождава бившия шеф на Нисан

Съдът в Токио дефинира гаранция в размер на 8,9 милиона $ за някогашния началник на Нисан, Карлос Гон , а японските медии разясняват, че той може да бъде освободен още през днешния ден, оповестява БиБиСи.

Гон е упрекнат в финансови злоупотреби, само че отхвърля да е направил нарушавания. Съдът отхвърли две предходни претенции за гаранция , заявявайки, че има риск Гон да укрие доказателства. Последната молба бе подадена от новия му юридически екип, предишния месец.

Вчера, ръководителят на отбраната му Джуничиро Хиронака разяснява, че е оптимист и ще получи гаранция. Наричан " Бръсначът ", японският юрист има известност със продобиване на сложни каузи .
 Карлос Гон упрекна
Карлос Гон упрекна " Нисан ", че карцерът му е резултат от " скрит план и изменничество "

" Нисан " не разрешава на всички чиновници да беседват с мен "

Очаква се прокурорите в Токио да подадат тъжба против решението за даване на гаранция, което изисква Гон да остане в Япония и да бъде подложен под видео наблюдаване . В Япония рядко се отсъжда гаранция без самопризнания, а времето за задържане на Гон също провокира рецензии.

64-годишният бразилец бе арестуван през ноември по обвинявания, в укриване на приходите си в Нисан, прочут като килърът " Ла Кост ", поради неговия коренен метод към преструктурирането , е проектант на съюза Рено-Нисан, който включва Мицубиши през 2016 година

Френският авто производител Рено бе считан за преобладаващ сътрудник заради 43% дялово присъединяване в Нисан, макар че продава по-малко коли. Акциите на Нисан в Рено са единствено 15%.

Гон е роден в Порто Вело, Бразилия, родителите му са ливанци. Той е апетитен и като евентуален президент на Ливан, което той в последна сметка отхвърля, защото към този момент има " прекалено много работа ".
 Бившият ръководител на Nissan получи обвинявания за финансови злоупотреби
Бившият ръководител на Nissan получи обвинявания за финансови злоупотреби

Ако бъде наказан в Япония, може да получи до 10 години затвор и санкция до 6,2 млн. долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР