Съдът в Тетово е осъдил на година и три месеца

...
Съдът в Тетово е осъдил на година и три месеца
Коментари Харесай

Не се размина на лекаря, снимал пациентки в гинекологично отделение

Съдът в Тетово е осъдил на година и три месеца отнемане от независимост анестезиолога, който разгласява в мрежата Тик-Ток видео от хирургическата зала на гинекологичното поделение в града, пишат медиите в Северна Македония, представени от Българска телеграфна агенция.

Валтон Дервиши е признал виновността си и се е извинил обществено на своите сътрудници и пациенти.

 „ Извинявам се, тъй като не го направих преднамерено и с някаква полза. Задържането ми е мъчно поради здравословното ми положение “, споделя Дервиши, представен от медиите.

Дервиши е наказан за „ несъвестно отношение по време на работа “ е наказан на една година отнемане от независимост, а за „ реализиране на запис без позволение “ е наказан на отнемане от независимост за 5 месеца.

 

Присъдата, постановена от съдията, е 15 месеца затвор. Освен това, поради тежкото му психическо и влошеното му здравословно положение, съдията е решил да освободи Дервиши от ареста и да размени мярката с домакински арест до влизане в действие на днешното правосъдно решение.

В средата на април, до момента в който е бил на промяна в отделението за интервенции в гинекологията в Тетово, анестезиологът е предавал „ онлайн “ в Тик-Ток профила си, показвайки пациентите, както и медицинския личен състав. За това сигнализира шефът на болничното заведение в Тетово, който подаде сигнал в полицията, а няколко часа по-късно полицията в Тетово задържа анестезиолога. Ден по-късно здравният министър и шефът на болничното заведение уволниха Дервиши, а Лекарската камара му лиши лиценза за 7 години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР