Съдът в Стокхолм определи американския рапър A$AP Rocky за виновен

...
Съдът в Стокхолм определи американския рапър A$AP Rocky за виновен
Коментари Харесай

Съдът в Стокхолм определи рапъра ASAP Rocky за виновен в случая с побоя

Съдът в Стокхолм дефинира американския рапър A$AP Rocky за отговорен по обвиняването за побой, само че му спести престоя в пандиза в дело, което провокира гнева на почитателите му и даже стана мотив за дипломатически спор, откакто Доналд Тръмп изразни подозренията си в справедливостта на шведската правосъдна система, оповестява " Гардиън ".

Съдът е определил за отговорни и двама от членовете на антуража на A$AP Rocky за същото закононарушение за улично сборичкване в шведската столица на 30 юни, само че дефинира действието за не толкоз съществено, че да е належащо присъдата да е затвор.

Популярният реализатор, чието същинско име е Раким Майърс, и неговите охранители Дейвид Риспърс мл. и Бладимир Корниъл твърдяха, че дейностите им се били самоотбрана при случай, поради който ги грозеше присъда от до две години затвор.

По време на чуване в съда по-рано този месец Майърс съобщи, че той и антуражът му са се пробвали да избегнат борба с двама мъже, които по думите са ги преследвали. Според показанията му един от тях е нападнал един от охранителите на звездата.

В последвалото сборичкване една от жертвите, 19-годишният Мустафа Джафари - шведски жител с от афганистански генезис, е получил пострадвания на ръцете, краката и главата, както и фрактура на реброто, поради която е имал потребност от болнично лекуване.

В решението си съда отхвърля настояването случая да се преглежда като акт на самоотбрана, заключвайки че тримата мъже са нападнали жертвата с удари и ритници, до момента в който той е лежал на земята, както и че 30-годишният реализатор също е бутнал жертвата на земята и е стъпвал върху ръката му.

Тъй като обстановката не се преглежда като самоотбрана, те би трябвало да платят на Джафари обещетение в размер на 12500 шведски крони. Решението е да им бъде икономисан престоя в затвор в Швеция, в случай че още веднъж не извършат сходно нахлуване в страната.

Тримата причинители, които за към месец бяха арестувани в ареста в Швеция и бяха освободени на 2 август след края на делото им, са се завърнали незабавно в Съединени американски щати и не участваха персонално при произнасянето на присъдата им.

Делото стана мотив за дипломатически спор, откакто американската риалити звезда Ким Кардашиян Уест приканиха непосредствено Тръмп да се обади на шведския министър председател Щефан Льофвен и да му предложи персонално да подсигурява за Майърс да вземем за пример.

Льофвен съобщи по-късно, че шведската правосъдна система, прокуратурата и съдилищата са самостоятелни, след което Тръмп написа в " Туитър ", че е " доста отчаян " и добави: " Дайте на A$AP Rocky неговата СВОБОДА. Ние вършим толкоз доста за Швеция, само че наподобява това не се случва в противоположната посока. Швеция би трябвало да се концентрира върху същинския си престъпен проблем! "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР