Съдът в Сливен разреши неваксинирано дете да ходи на детска

...
Съдът в Сливен разреши неваксинирано дете да ходи на детска
Коментари Харесай

Държавата ще обжалва съдебно решение, което разреши неваксинирано дете да ходи на градина

Съдът в Сливен позволи неимунизирано дете да върви на детска градина. Според решението на магистратите прекъсването му е демонстрация на дискриминация.
Съдът в Сливен разгласи за дискриминация прекъсването на дете от градина поради непоставена ваксина Решението на съда ще бъде обжалвано, разгласи основният държавен здравен контрольор
До проблема се стигна след сигнал на майка от сливенска детска градина за детето на отец Евгений Янакиев. Той отхвърля да имунизира осмото си дете. Причината е, че едно от другите му деца е получило затруднение след ваксина за морбили.

След родителския сигнал се стига до съд и отецът печели делото. Така дебатът за и срещу имунизациите още веднъж излезе на дневен ред, само че към този момент и със правосъдно решение по въпроса.

„ Ще апелираме това решение, би трябвало да спечелва справедливостта и имам вяра, че това ще стане”, сподели в предаването „ Тази сутрин” доктор Ангел Кунчев, държавен здравен контрольор.

По думите му това правосъдно решение е казус и на Балканите, и страните от Западна Европа.

Мотивите на сливенския съд са, че е нарушена е Конвенцията за правата на индивида, само че съгласно Кунчев се цитира единствено една част от конвенцията, а се не помни една точка, в която написа, че когато заплашваш останалите и тяхното здраве, предните правила не важат.

Според държавния здравен контрольор това правосъдно решение ще бъде анулирано на по-горна инстанция, само че е неприятно, че то разколебава и плаши родителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР