Съдът в Швеция остави в сила спирането на изпълнението на

...
Съдът в Швеция остави в сила спирането на изпълнението на
Коментари Харесай

Съдът в Швеция остави в сила спирането на решението по спора между „Газпром“ и „Нафтогаз“


Съдът в Швеция остави в действие прекъсването на осъществяването на решението на Стокхолмския арбитраж по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “ по контракта за пренос на природен газ през Украйна. Това ускорява позициите на „ Газпром “ при обжалването на осъществяването, се споделя в известие от четвъртък на съветската компания.

Според известието, съдът в окръг Свеа (Швеция) е „ взел решение да остави в действие постановената от него позиция от 13 юни 2018 година за прекъсване на осъществяването на Стокхолмския арбитраж от 28 февруари 2018 година по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “ в границите на контракта за пренос на газ през територията на Украйна. „ Нафтогаз “ се опита да оспори правосъдното решение, само че съдът одобри доводите му за неоснователни “.
„ Това събитие ускорява позицията на „ Газпром “ по обжалването от „ Нафтогаз “ на насилственото осъществяване на арбитражното решение в разнообразни страни “, се споделя още в известието, като се добавя, че съветската компания ще продължи да пази правата си в сходство със законодателството.

Стокхолмския трибунал през декември предходната година и през месец февруари тази година излезе с решение по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз Украйна “ във връзка с договорите за доставка и пренос на природен газ през украинска територия. Съдът постанови съветската компания да заплати сумата от 2,56 милиарда $ на „ Нафтогаз “ по контракта за пренос. „ Газпром “ апелира в съда в Швеция решението на Стокхолмския арбитраж.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР