Съдът в Швеция осъди на доживотен затвор узбекистанеца, който миналата

...
Съдът в Швеция осъди на доживотен затвор узбекистанеца, който миналата
Коментари Харесай

Доживотен затвор получи терориста от атентата в Стокхолм

Съдът в Швеция осъди на пожизнен затвор узбекистанеца, който предходната година открадна камион и го насочи към най-оживената улица в Стокхолм, съобщи организация Франс прес. При атентата починаха 5 индивида.
40 годишният Рахмат Акилов беше упрекнат за връзките си с „ Ислямска държава” и за осъществения терористичен атентат. Интересно е, че терористичната организация в никакъв случай не е поемала отговорност за атентата.
В ранния следобяд на 7-ми април предходната година, Акилов открадва камион за доставка на бира и го насочва към оживена улица в центъра на Стокхолм, пробвайки се да блъсне колкото се може повече хора. Успява да убие на място петима души и да рани още десетима, съобщи БГНЕС.
„ Мотивът му е бил да всее боязън в обществото и да накара Швеция да престане да бъде част от обединението, която се бори против ИД “, съобщи неговият юрист.
Акилов в началото съумява да избяга от мястото на нападението, само че по-късно е хванат от управляващите благодарение на камерите за видеонаблюдение. Той признал виновността си още на първичния полицейски разпит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР