Съдът в Сан Франциско постанови, че един от най-широко използваните

...
Съдът в Сан Франциско постанови, че един от най-широко използваните
Коментари Харесай

Американски съд призна за връзка между Roundup и лимфом на Ходжкин

Съдът в Сан Франциско постанови, че един от най-широко употребяваните унищожители на бурени в света се явява " значителен фактор " в причиняването на рак при индивида.
Фармацевтичната група " Bayer " изрично отхвърли изказванията, че техния артикул " Roundup ", в основата, на който е химикалът глифозат, е канцерогенен.
Съдът обаче постанови, че има връзка сред " лимфом на Ходжкин " на калифорнийския гражданин Едуин Хардман и използването на " Roundup " .
Следващият фаза от процеса ще прегледа отговорността и вредите, нанесени на ищеца от компанията " Bayer ".
По време на тази фаза, която стартира на 20 март, от юристите на господин Хардман се чака да показват доказателства, за които се твърди, че демонстрират напъните на " Bayer " да въздейства на учените, регулаторните органи и обществеността върху сигурността на продуктите му.
При отварянето на тържищата тази заран, акциите на " Bayer " " потънаха ", спадайки с съвсем 12% - 61,62 евро, съобщи БГНЕС.
Германската компания, която закупи продукта " Roundup ", след поглъщането на американския си съперник " Монсанто ", договорка на стойност 66 милиарда $, съобщи, че е разочарована от първичното решение на съда.
" Убедени сме, че доказателствата във втората фаза ще покажат, че въздействието на нашия артикул е било безвредно и компанията не би трябвало да носи отговорност за рака на господин Хардман ", обявиха от " Bayer ".
В него се споделя още: " Bayer " продължава да има вяра твърдо, че е научно потвърдено, че хербицидите на основата на глифозат не предизвикват рак " .
Случаят е единствено вторият от към 11 200 правосъдни каузи, които се водят против компанията в Съединени американски щати.
Припомняме, че при започване на годината френските управляващи не разрешиха продажбата на форма на Roundup след решение на съда, че регулаторите не са взели под внимание съображенията за сигурност при одобрение на хербицида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР